Aerolínies

Vueling seguirà cobrant per la maleta de mà però adapta les tarifes de facturació

L'aerolínia consolida la nova política de preus per portar equipatge que va començar a aplicar l'any passat

2 min
Un avió de Vueling a l’aeroport de Barcelona.

BarcelonaL'aviació és un negoci de marges estrets i bona part dels ingressos de les companyies aèries també arriba pels serveis que cobren als passatgers. Alguns, com pujar una petita maleta de mà a la cabina de l'avió, però, són més bàsics per al viatger que d'altres. Vueling ha anunciat que mantindrà la política que va començar a aplicar el novembre del 2020, per la qual la tarifa bàsica dels seus vols ja no inclou gratuïtament una maleta de mà a bord.

Per contra, l'aerolínia només permet al passatger pujar una peça de 40x20x30 cm sense límit de pes, que ha de col·locar sota el seient de davant. Aquestes dimensions impliquen que el client podrà viatjar amb una motxilla, un maletí o una bossa de mà, però no amb una maleta. Ryanair també va començar a fer servir aquesta política el 2018 i va posar en alerta les associacions de consumidors.

En canvi, la resta de tarifes de Vueling (Optima, TimeFlex i Family) permeten dur dos equipatges: la bossa que s'ha de posar sota el seient de davant i una peça de fins a 10 quilograms que no superi una mida de 55x40x20 cm. La companyia assegura que introduir aquests canvis en la política d'equipatges "va afavorir també els processos de facturació i embarcament de l'avió, que es fan de manera més àgil especialment per als clients".

Per compensar l'extra que cobra als seus passatgers per pujar una maleta a l'avió, Vueling ha redissenyat les tarifes de facturació. A partir del 23 de novembre, els preus canviaran en funció del pes de l'equipatge, amb opcions de 15, 20, 25 o 30 quilograms a partir dels 8 euros. L'aerolínia ha remarcat que aquells que viatgin amb nens de menys de dos anys, persones amb necessitats especials o clients Premium seguiran tenint incloses les dues peces d'equipatge a bord, independentment del tipus de tarifa que escullin.

stats