Mobilitat
Societat 31/10/2022

Vueling preveu operar al voltant del 90% dels vols durant la vaga dels hostes

La vaga afectarà els festius i les festivitats nadalenques dels dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener

ARA Balears
1 min
Vueling

PalmaVueling calcula que el 90% dels seus vols operaran durant la vaga dels tripulants de cabina convocada per a tots els dilluns, divendres i diumenges entre l'1 de novembre de 2022 i el 31 de gener de 2023, a més dels festius, el 24 de desembre, la nit de Cap d'Any i la nit de Reis.

El govern espanyol ha decretat uns serveis mínims de fins al 80%, que hauran d'aplicar-se als serveis aeris de transport, expressats en nombre de freqüències diàries per cada ruta, segons un comunicat recollit per Europa Press.

Els aeroports als quals s'aplicaran aquestes limitacions són els que tenen origen o destinació a Palma, Alacant, Barcelona, Bilbao, Gran Canària, Màlaga, Santiago de Compostel·la, Lanzarote, Sevilla, Tenerife Nord i València.

L'Executiu ha explicat que aquests serveis essencials "tenen com a objectiu compatibilitzar l'interès general dels ciutadans i, en particular, les seves necessitats de mobilitat, amb el dret a vaga del col·lectiu de treballadors".

Concretament, les rutes domèstiques cap o des de territoris no peninsulars tenen uns serveis mínims d'entre el 57% i el 80%, depenent de l'aeroport i el període de vaga. D'altra banda, els trajectes entre ciutats peninsulars amb mitjà alternatiu de transport públic disponible i que impliqui un desplaçament igual o superior a les cinc hores, o entre ciutats espanyoles peninsulars i ciutats estrangeres, tindran uns serveis mínims d'entre el 34% i el 59%.

Darrerament, en les rutes entre ciutats espanyoles amb mitjà públic de transport alternatiu amb un desplaçament inferior a les cinc hores (aquest cas solament afecta la connexió Barcelona-València), el nombre d'operacions es reduirà fins al 22% o 32%.

Correspondrà a la companyia establir els vols sotmesos als percentatges de la resolució dels serveis mínims descrits anteriorment.

stats