Polèmica
Societat 27/11/2022

Vox aprofita la concentració a Cort per aplaudir els alumnes que s'enfrontaren a la docent de La Salle

El partit d'extrema dreta ha omplert mitja plaça en la manifestació que se suma a les convocades a la resta de l'Estat aquest diumenge

ARA Balears
2 min
El líder de Vox a les Balears, Jorge Campos, durant la concentració a Cort.

PalmaVox Balears no ha perdut l'oportunitat per treure rèdit polític de la polèmica al col·legi La Salle de Palma. El líder de la formació d'extrema dreta, Jorge Campos, ha demanat, durant la concentració d'aquest diumenge a la plaça de Cort, "un aplaudiment per als joves, valents, patriotes, de primer de Batxillerat de La Salle de Palma que han estat expulsats injustament per haver col·locat una bandera d'Espanya a les seves aules".

En realitat, la direcció del centre va decidir cancel·lar la resta d'activitat lectiva d'aquell dia (divendres passat) perquè els alumnes, en penjar la bandera, varen incomplir les normes de l'escola, es varen negar a rectificar i es varen enfrontar i faltar al respecte a la seva professora. Tant el centre com la Conselleria d'Educació han assegurat que obriran un expedient per estudiar el cas.

Per aquest episodi, la docent implicada està patint una campanya d'assetjament a les xarxes socials, on s'està difonent la seva imatge i la de la seva família (incloent-hi una menor d'edat) i, fins i tot, ha rebut amenaces de mort. Molts dels usuaris que estan promovent aquest assetjament es mostren clarament afins a l'extrema dreta.

"Sánchez divisió!"

La concentració a Palma s'ha sumat a la resta de manifestacions que la formació ha convocat a la restat de l'Estat aquest diumenge per demanar la dimissió del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la convocatòria d'eleccions. A les Illes, Campos també ha demanat la dimissió de la presidenta Armengol.

"Sánchez lladre", "Sánchez fill de puta" i "Sánchez assassí" han estat alguns dels càntics dels assistents. La pancarta més gran, però, ha anat dirigida a la ministra d'Igualtat, Irene Montero: "Montero dimissió, a la presó sense perdó!". Tot això, la setmana que la ministra ha denunciat la "violència política" a què està sotmesa per part de l'extrema dreta i s'ha convertit en la diana del masclisme, enmig de la polèmica per la llei del 'només sí és sí'.

stats