LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 31/01/2020

“Dijous és el meu aniversari i dinaré amb els pares”

El president de Tramuntana XXI, Joe Holles, explica com serà la seva setmana

Kike Oñate
2 min
“Volem crear una entitat per difondre la importància del Pla”

PalmaM’agrada aixecar-me devers les 8 h i sense despertador. La feina condiciona si puc berenar tranquil, perquè tenc el costum de llegir la premsa. Dirigesc la finca de Son Moragues i ara estam preparant la nova temporada de venda i distribució d’olives, perquè tot just n’ha acabat la recollida. M’hauré de reunir amb fusters i enginyers perquè estam construint en una nova tafona, la que tenim ha quedat petita. Després dinaré amb Jaume Garau, de Palma XXI. Ens posarem al dia de les associacions i la fundació que codirigim, Iniciatives del Mediterrani, també de la posada en marxa d’una nova associació, Pla XXI. Passaré l’horabaixa amb tot l’equip i després, si puc, jugaré a bàsquet.

Dimarts em veuré amb Claudio Torcigliani, pintor de Valldemossa d’origen italià i un gran amic. M’ha de mostrar avanços en el seu darrer projecte i he de parlar de plans per al futur. Després passaré per la finca i faré un parell d’hores d’oficina i dinaré a casa. Més tard tenc consell d’empresa, però també hauré de baixar a Palma perquè a les 19 h m’han convidat a participar en la taula rodona Pizca de ciencia al The Hub Mallorca. Acabaré el dia al Cercle d’Economia, on form part de la junta directiva coordinant amb Uta Werner la Comissió de Turisme i amb Tomeu Olivares, la de Tecnologia. S’organitza un col·loqui en el qual intervindrà Antonio Horrach d’HM Hotels. Dimecres em reuniré amb Álex Discorides, director del documental Overbooking, perquè estam pensant fer un projecte audiovisual sobre la serra de Tramuntana. Segurament també dinaré amb ell i després tornaré al FoodLab de Son Moragues, on exploram nous productes i maneres alternatives de processar-los. Antigament les finques eren econòmicament sostenibles perquè s’explotava tot el necessari, ara nosaltres volem recuperar aquest esperit i fer-ho amb creativitat. Finalment soparé a casa, perquè crec que no aniré a jugar a bàsquet.

Dijous és el meu aniversari i dinaré amb els pares, però abans tenc diverses reunions de Tramuntana XXI per tractar diferents temes. També hauré de telefonar a Franz Krauss, de Fet a Sóller, perquè volem cercar vies de distribució i mirar de potenciar els productes de la Serra. De fet, d’aquí a poc sortirà la marca impulsada pel Consell de Mallorca perquè tant els productes de la zona com els hotels i establiments que els venen tinguin més força. Dedicaré el capvespre a llegir tranquil·lament i jugaré un partit de bàsquet.

Divendres tenc una reunió a Valldemossa amb José Escaño, creador del Peter Diving System, per parlar d’un possible projecte de ciència ciutadana amb bussejadors per recopilar dades sobre l’estat de la mar i emmagatzemar-les al Blockchain. A l’horabaixa faré un parell d’hores d’oficina i al vespre soparé de pizza amb la meva dona perquè ja és una tradició. El cap de setmana també el dedicaré a la família.

stats