Un pèrit visita l'edifici de Gesa per avaluar-ne els desperfectes

Aquest dimarts s'ha fet l'acte de recepció de les claus en compliment de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears

La companyia elèctrica Endesa ja disposa de les claus de l'edifici ubicat a la façana marítima de Palma, d'acord amb el compliment de la sentència del  TSJIB . Avui un pèrit d'Endesa, acompanyat dels tècnics de l'Ajuntament, ha realitzat una inspecció i ha avaluat els danys i desperfectes que s'han produït durant tots aquests anys d'abandonament.

A partir d'aquí es realitzarà un estudi de peritatge per avaluar la indemnització que Cort hauria de pagar a Endesa per no haver pogut disposar de l'edifici i del solar. En funció d'això, un bufet d'advocats decidirà l'import a pagar.

A més, hi ha dos solars adjacents a l'edifici pels quals l'Ajuntament de Palma vol arribar a un acord amb Endesa perquè els hi puguin cedir. La modificació del  PGOU  també podria plantejar alternatives sobre què fer en aquests solars. La posició d'Endesa és de poder arribar a un acord amb el Consistori que "beneficiï totes les parts".

El Consistori ha recordat que actualment no es pot concedir cap llicència urbanística en aquesta zona perquè està afectada per una suspensió d'un any, el temps que es necessita per a la modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística. Els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament estan realitzant aquesta modificació i preveuen tenir-la llesta abans de final d'any.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF