Societat 22/06/2020

Jordi López, portaveu de La Vida al Centre: "A nosaltres no se'ns ha consultat per a res"

La plataforma d'entitats ecologistes, feministes i d'economia social i solidària han presentat al Parlament 80 propostes per incorporar al debat de la llei de reactivació econòmica

1 min
Activistes de La Vida al Centre presenten 80 propostes al Parlament

Les entitats de La Vida al Centre que formen part dels moviments feminista, ecologista, anticapitalista, de l'economia social i solidària, i també de l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esquerra independentista es queixen de no ser considerats com a interlocutors vàlids per part del Govern. "A nosaltres no se'ns ha consultat per a res", explica Jordi López, portaveu d'aquesta nova plataforma, que rep el suport de 140 col·lectius. Per traslladar les seves propostes per a la reactivació econòmica i social post-covid-19, diferents activistes de La Vida al Centre han registrat al Parlament més de 80 propostes treballades de manera col·lectiva que volen que s'incorporin al debat de la llei de reactivació econòmica.

Les propostes, segons ha comentat López, són una esmena a la totalitat al Decret llei de reactivació econòmica que ara es reactivarà com a llei, ja que, diuen, torna a caure en el binomi de turisme i construcció. La nova normativa "agreujarà els problemes que tenim a les Illes balears", diu López. És per això que reclamen un diàleg social ampliat. "No pot ser que el Govern sempre escolti els mateixos, pensam que és hora que escolti la societat civil", assegura, i es refereix, en concret, a les converses del Govern balear amb "les empreses del joc, els hotelers i les empreses de construcció".

Una de les mesures fonamentals que llança aquesta plataforma fa referència a la democràcia i a la participació, "perquè pensam que no es poden fer polítiques a l'esquena del teixit social", assenyala López.

stats