Societat 05/12/2023

La víctima d'Alves endureix la petició de condemna per al futbolista per violar-la

La seva advocada demana 12 anys de presó per a l'exblaugrana i 150.000 euros d'indemnització

5 min
Dani Alves en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl futbolista Dani Alves s'enfrontarà a una petició de condemna de fins a 12 anys de presó per violar una dona a la discoteca Sutton el 30 de desembre de 2022. La Fiscalia ja va presentar fa uns dies el seu escrit de conclusions provisionals en el qual demanava 9 anys de presó per al futbolista. Una petició de condemna que ha endurit l'acusació particular del cas: l'advocada que representa la denunciant demana per al futbolista la pena màxima del delicte d'agressió sexual sense comptar possibles agreujants, 12 anys de presó. En l'escrit d'acusació, segons ha pogut saber l'ARA, sí que demana la mateixa indemnització que la Fiscalia: 150.000 euros.

La defensa de la víctima acusa el futbolista de dos delictes, un d'agressió sexual per al qual demana 12 anys de presó i un altre de lesions lleus per al qual demana una multa de 13.000 euros. Alhora, demana que, un cop surti de la presó, no es pugui acostar a menys d'un quilòmetre de la víctima ni s'hi pugui comunicar durant 10 anys. També demana que aquests 10 anys siguin en llibertat vigilada, unes mesures que també consten en l'escrit de la Fiscalia. La defensa del futbolista ja ha consignat als tribunals 150.000 euros en concepte de fiança per a la víctima. De cara al judici, l'advocada de la denunciant demana que la sala tingui els recursos tècnics necessaris perquè víctima i acusat no es vegin. També que sigui sense públic.

Alves es troba en presó preventiva des del 23 de gener passat, quan va declarar per primera vegada i va donar fins a quatre versions diferents dels fets. Va passar de dir que no coneixia de res a la víctima a afirmar que hi va mantenir relacions sexuals consentides sense penetració. Les proves d'ADN, però, van desmentir l'última versió del futbolista i en va donar una de nova admetent sexe consentit amb penetració. La versió de la dona, però, s'ha mantingut ferma des del primer dia i és la que descriu la seva advocada en l'escrit d'acusació per defensar les penes que demana. Practica una cronologia dels fets des que la víctima i dues amigues seves (una era la seva cosina) entren a la discoteca Sutton fins que acaba a urgències de l'Hospital Clínic al cap d'unes hores. Es tracta d'un relat pràcticament calcat a l'efectuat per la Fiscalia.

La cronologia dels fets

Cap a les dues de la matinada, tot segons l'escrit de l'advocada de la denunciant, ella i dues amigues van entrar a Sutton i van anar a la sala central. Al cap d'una hora, un grup de nois les van convidar a la sala Moet, una zona reservada. En aquesta sala encara hi ha una zona més reservada que es diu Suite, on hi havia Dani Alves i un amic. Va ser l'amic qui va comentar-li a un cambrer que volien que la víctima i les seves amigues anessin al seu VIP. El cambrer va haver d'insistir dues vegades perquè les tres noies acceptessin.

L'advocada de la víctima insisteix que, de primeres, ni ella ni les seves amigues van reconèixer Alves. Van començar a ballar i en aquest moment l'escrit d'acusació se centra en els constants moviments d'Alves per apropar-se a la víctima i com ella agafava la mà a la seva cosina per allunyar-se del futbolista. En dues ocasions, tal com va poder comprovar l'ARA amb les imatges de les càmeres de seguretat i ara referma l'advocada de la dona, el futbolista va agafar la mà de la víctima i la va dur a la zona dels seus genitals. Ella va apartar la mà ràpidament.

L'escrit d'acusació assegura que Alves va continuar apropant-se a la víctima mentre li parlava en portuguès. Ella no entenia res fins que en un moment li va dir de marxar. La dona va respondre amb fins a dos no i va lamentar amb la seva cosina la insistència d'aquell home. Poc després, li va posar nom: un grup de mexicans (llavors Alves jugava al Pumas de Mèxic) que estaven al reservat del costat van dir que era un futbolista famós. Cap a les 3:40 hores, Alves es va dirigir sol a un dels extrems del reservat. Allà hi ha un petit lavabo i unes escales que condueixen a una altra sala amb televisió i sofàs, que aquell dia estava buida. L'escrit d'acusació insisteix que la víctima no sabia què hi havia més enllà.

Des de l'extrem del VIP, Alves va gesticular perquè la víctima hi anés. Les noies ja tenien ganes de marxar perquè no estaven còmodes i, després de parlar-ne amb la seva cosina, la víctima hi va anar amb la voluntat d'acomiadar-se, segons el relat de la seva defensa, que insisteix que no sabia que allà hi havia un lavabo (no hi havia cap cartell que ho indiqués). Finalment, hi va anar i el futbolista li va franquejar el pas. L'escrit de l'advocada assegura que, de cop, es va trobar tancada a dins d'un lavabo minúscul i va dir que volia sortir. Ell li va contestar que no podia. En aquest moment va començar una violació en què, segons la denunciant, ella va verbalitzar diverses vegades a Alves que parés i que la deixés marxar. Ell, segons el mateix escrit, va respondre amb bufetades i tirant-la a terra. Després de forçar-la, el futbolista va avisar la víctima que ell sortia primer i no li va tornar a dirigir la paraula. Tampoc quan a la sortida la noia va començar a plorar i Alves va passar pel seu costat sense interessar-se pel seu estat.

Lesions i agressió sexual

En aquest moment es va activar el protocol d'agressions sexuals de la discoteca i al cap de pocs minuts la víctima estava a l'hospital. L'informe dels metges detectant una ferida al genoll esquerre és un dels arguments de l'advocada per defensar el delicte de lesions. Per justificar que se situï la pena en la part alta de la forquilla del delicte d'agressions sexuals (que va dels sis als dotze anys), la lletrada s'agafa a la cronologia dels fets i a l'informe psicològic que un forense va practicar a la víctima l'abril. Durant aquesta exploració, conclou que la dona està "ansiosa i depressiva" i té unes reaccions "compatibles amb un fet traumàtic". També afirma que això té impacte en molts àmbits de la seva vida com el personal, el sociofamiliar, i en la salut física i mental. L'advocada recorda que a hores d'ara la víctima segueix rebent acompanyament psicològic i psiquiàtric i continua de baixa.

El judici, que es farà a l'Audiència de Barcelona, encara no té data, tot i que està previst que sigui durant el primer trimestre del 2024. Després de l'escrit d'acusació de la Fiscalia i el de l'acusació particular (l'advocada de la denunciant), és el torn de l'escrit de defensa de l'advocada del futbolista. Les posicions entre les parts per buscar un acord de conformitat estan allunyades i tot apunta que el judici s'acabarà celebrant amb Dani Alves al banc dels acusats.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats