Societat 05/09/2020

Vicenç Vidal reclamarà a Pedro Sánchez que declari Banyalbufar, Valldemossa i Esporles zona catastròfica

El senador demana ajuda per recuperar les destrosses materials i la pèrdua de massa forestal

Ara Balears
1 min
Alguns dels arbres romputs dissabte pel temporal que va assotar la Serra de Tramuntana

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, demanarà dimarts al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, –en la compareixença al Senat– que els municipis de Banyalbufar, Valldemossa i Esporles es declarin "zona catastròfica", segons ha informat el partit en un comunicat. Aquests tres punts de la serra de Tramuntana van ser sacsejats per un cap de fibló el 29 d'agost i ara Vidal reclama ajuda per recuperar els danys de la zona.

"És imperiós que municipis com Valldemossa, Esporles i Banyalbufar, que patiren importants destrosses materials en una superfície de 700 hectàrees i se'n veieren afectats habitatges, serveis bàsics i massa forestal, puguin ser compensats", afirma el senador. Així mateix, el membre del partit ecosobiranista destaca que "les mesures de suport a un espai declarat Patrimoni Mundial i Paratge Natural pels seus valors ambientals i patrimonials" són fonamentals.

A més, Vidal s'ha compromès a "fiscalitzar la tasca de l'executiu de Pedro Sánchez per saber si realment els ajuts materials acaben arribant als nostres municipis". En aquest sentit, el senador ha recordat la importància de tenir presència a Madrid, amb veu i vot a les cambres on es prenen les decisions que ens afecten directament. "En els darrers anys hem vist poques vegades, per no dir-ne cap, que un representant de les Balears pugui mantenir un debat amb el president espanyol. És una oportunitat per fer-li entendre la nostra realitat", ha assenyalat.

stats