Societat 09/05/2020

Els vianants de Palma tenen 14 quilòmetres més per caminar i fer esport aquest cap de setmana

Cort talla el trànsit en 6 zones de la ciutat fins a les 23 h d'aquest diumenge

Ara Balears
1 min
Els vianants de Palma tenen 14 quilòmetres més per caminar i fer esport aquest cap de setmana

PalmaL'Ajuntament de Palma ha tancat al trànsit 14 quilòmetres de sis zones de la ciutat. La intenció és facilitar les passejades dels ciutadans, que puguin fer esport i anar en bicicleta de manera segura. Aquesta mesura s'ha posat en marxa a les 6.00 h d'aquest dissabte i durarà fins a les 23.00 h de diumenge. De moment només s'aplicarà els caps de setmana, però Cort no descarta tallar-ne més i ampliar-ne els horaris.

L'obertura de carrers per a vianants suposa una ampliació de 118.047 metres quadrats. Un efectiu de 80 policies locals vigilaran que es compleixen les normes. Hi haurà senyals amb tanques i cons, segons indica Efe.

La zona més gran és la del Marítim, on s'han habilitat 9,3 quilòmetres, que impliquen una superfície de 74.000 metres quadrats. Es podrà passejar des del Palau de Congressos fins al dic de l'Oest. També per la zona del Molinar s'han habilitat uns 311 metres, i a la primera línia de la Platja de Palma es tanca el trànsit entre els carrers Xabec i Trobadors, a Ciutat Jardí.

A les Avingudes s'habiliten 500 metres, que van des del túnel de General Riera fins al carrer de Sant Miquel. A més, al nord de la ciutat hi ha un itinerari disponible pel camí dels Reis, que anirà des de la rotonda de General Asensio fins a la Vileta, de 3,5 quilòmetres.

Al barri de Pere Garau, Cort ha tallat 900 metres del carrer Nureddunna cap a les Avingudes, i al de Bons Aires, 423 metres del carrer Pare Bartomeu Pou. Finalment, al Camp d'en Serralta i el Fortí, s'han habilitat 314 metres del carrer Niceto Alcalá Zamora, entre els carrers de Pasqual Ribot i Llibertat.

stats