Mobilitat
Societat 26/07/2023

Vianants Mallorca reclama que el carril bici passi per les Avingudes

L'associació considera "urgent" executar una infraestructura a la calçada

ARA Balears
1 min
Carril bici de la plaça Espanya

PalmaL'associació Vianants Mallorca ha celebrat la decisió de l'Ajuntament de Palma de retirar el carril bici de la plaça d'Espanya, ja que consideren que permetrà "caminar amb tranquil·litat" i han demanat que torni el carril de les Avingudes, atès que les consideren "un eix vertebrador de la ciutat" que permet connectar tots els punts amb Palma.

Segons ha explicat aquest dimecres l'associació, "és evident que resulta impossible i absurd assignar un policia per vigilar cada possible infracció de ciclistes i usuaris de VMP que travessen aquesta plaça o altres espais", i "tampoc no és intel·ligent dibuixar carrils bici insegurs o fora del recorregut previst".

Per tant, han considerat que "urgeix" executar una infraestructura ciclista a la calçada, "segregada i segura", i que "serveixi com a al·licient per abandonar l'ús del cotxe". "Una bona xarxa de carrils bici significa per a tots nosaltres, els vianants, que al final puguem viure a la ciutat en pau", han sentenciat des de l'associació. En aquest sentit, han insistit que els usuaris de patinets i bicicletes haurien de tenir, "com a mínim", les mateixes facilitats que tenen els cotxes, "fins i tot més si es té en compte l'impacte moltíssim menor sobre la salut i seguretat per al conjunt de la societat". Per això, han reiterat la possibilitat que torni el carril bici de les Avingudes "per tenir una xarxa ciclista connectada, segura i segregada en calçada".

stats