Vianants
Societat 04/04/2024

Vianants Mallorca critica la retirada de Palma de la Xarxa de Ciutats que Caminen

Les entitats lamenten que les polítiques de l'Ajuntament de Palma actual es corresponen amb una posició "negacionista" de l'evidència científica

ARA Balears
1 min
El carrer Velázquez de Palma ja és peatonal

PalmaVianants Mallorca i Enginyeria sense Fronteres han expressat aquest dimecres la seva "més rotunda disconformitat" amb la decisió de l'Ajuntament de Palma de cancel·lar la seva adhesió a la Xarxa de Ciutats que Caminen.

Segons han informat ambdues associacions en un comunicat, "malgrat que l'anterior govern va fer passes tímides cap a un model més amable i saludable, decisions com aquesta mostren que l'actual equip de govern de Cort només vol fer passes enrere". "Les polítiques de l'Ajuntament de Palma actual es corresponen amb una posició negacionista de l'evidència científica i mostren que no tenen cap intenció de millorar la ciutat per caminar i gaudir de l'espai públic amb llibertat, salut i seguretat", han dit.

"La transició cap a ciutats més verdes comença per aconseguir que els trajectes més curts dins les ciutats puguin fer-se a peu o amb bicicleta i que les persones més dèbils no pateixin els errors urbanístics i de circulació", asseveren. Amb tot, lamenten que el dret universal a l'accessibilitat "només el tenen els cotxes". Per tot plegat, han considerat que "és una vergonya que avui encara s'hagi de lluitar per coses tan bàsiques com el dret a la salut, a respirar aire net i a gaudir de l'espai públic", han finalitzat.

stats