Verema
Societat 10/08/2022

La verema ha començat a Mallorca abans del que estava previst

Les onades de calor han provocat que s'avancin tots els procediments

ARA Balears
1 min
Una vinya en una imatge d'arxiu

PalmaLa finca Biniagual ha anunciat que aquest dimecres ha començat la verema, tot i que encara no sigui l'època habitual marcada per a l'inici. El celler Vi de la Terra anunciava a finals de juliol que alguns cellers del Raiguer ja començaven a veremar una de les varietats de raïm més primerenques. L’onada de calor que varen viure les Balears al juliol –la més llarga des que se'n tenen registres– ha fet que alguns vinyaters comencin més prest que mai a recollir el raïm. Aquest escenari de molta calor i poca pluja genera moltes incerteses.

Biniagual ha explicat que començarà recollint les varietats blanques de cicle més curt i s'esperarà a veure l'evolució de les altres. En aquest sentit, han detallat que les varietats autòctones són les que millor han aguantat les onades de calor i l'alta temperatura. A través d'un comunicat, han assegurat que, tot i les dificultats climatològiques, esperen un raïm de major qualitat i més quantitat que l'any passat.

La finca de Biniagual es dedica majoritàriament al cultiu de varietats autòctones de Mallorca i té una extensió de prop de 170 hectàrees, 43 de les quals es dediquen exclusivament al cultiu de les vinyes.

stats