Societat 05/01/2024

Vera destitueix tres directors generals i nomena Mateu Suñer com a secretari autonòmic de Desenvolupament Educatiu

Educació dota els centres concertats del rang de Direcció General per primera vegada

2 min
El nou secretari autonòmic de Desenvolupament Educatiu, Mateu Suñer.

PalmaLa Conselleria d'Educació i Universitats ha donat a conèixer el nou organigrama, que suposa, entre d'altres, la destitució de tres directors generals i la creació d'una secretaria autonòmica de Desenvolupament Educatiu. Aquests són els nous alts càrrec de la Conselleria.

Mateu Suñer, el fins ara gerent de l'Ibisec, assumirà la direcció de la nova secretaria, que coordinarà les direccions generals de Planificació i Gestió Educatives, de Formació Professional i Ordenació Educativa i la de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa. També coordinarà les actuacions en matèria d'infraestructures educatives, transport escolar, gestió d'ajuts i beques, i la implantació de noves tecnologies i digitalització de l'àmbit educatiu.

Per altra banda, s'incorporen tres nous directors generals a l'equip del conseller Vera:

  • Catalina Maria Ginart Serrano, funcionària de la Conselleria, assumirà la Direcció General de Planificació i Gestió Educatives
  • Maria Isabel Salas Sánchez, inspectora de carrera i professora associada de la UIB, la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa
  • Sebastià Massanet Massanet, doctor en matemàtiques i responsable de les proves Cangur, estarà al capdavant de la Direcció General d'Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors, atès que Antonio Luis Alcover, fins ara director general d'Universitats, deixa el càrrec per ocupar la Secretaria General del Consell Econòmic i Social (CES)

Reforç a l'escola concertada

El fins ara director general de Planificació, Ordenació i Infraestructures Educatives, Ismael Alonso, assumirà la Direcció General de Personal Docent i Centres Concertats. És la primera vegada en la història de les Balears que l'escola concertada assoleix aquest rang. Catalina Neus Riera continuarà al capdavant de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, però ara també assumeix Millora Educativa.

Pel que fa a les destitucions, s'acomiaden Rafel Maura, ex director general de Formació Professional i Formació Permanent del Professorat; Antoni Lluís Alcover, ex director general d'Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors, i que se'n va al Consell Econòmic i Social (CES), i l'ex director general de Personal Docent Salvador Ruíz

Els canvis en l'organigrama, ha dit el conseller Vera, sorgeixen arran que ja hagi tingut l'oportunitat d'entrevistar-se amb equips directius, personal docent i famílies en les seves visites a centres escolars d'arreu de les Illes i de detectar les necessitats existents en la comunitat educativa, a les quals "s'adapta ara l'estructura de la Conselleria per tal de donar-hi resposta de la manera més àgil i eficient". El conseller ha negat que els cessaments s'hagin fet per discrepàncies amb relació a l'aplicació del pla de segregació lingüística i també ha assegurat que els canvis en l'organigrama "no suposaran un increment d'alts càrrecs"

stats