Societat 03/07/2018

Pimeco assegura que la Policia de Palma no confisca la mercaderia dels venedors ambulants

La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, diu que sí que ho fa i que s'està treballant amb les altres administracions involucrades per localitzar els magatzems des d'on es distribueix el material

Aina Riera Serra
2 min
Mercaderia confiscada a la zona de la Platja de Palma

PalmaL'Associació del Petit i el Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) s'ha mostrat avui contundent contra l'Ajuntament de Palma pel que fa al control de la venda ambulant.

El president de l'associació, Toni Fuster, ha dit que, en espera de l'ordenança de via pública, Cort hauria de prendre mesures més restrictives per frenar aquesta activitat, que suposa una competència deslleial per a la resta dels establiments.

Segons Fuster, els perfils que es dediquen a la venda ambulant són persones de països africans on és molt habitual fer comerç al carrer. Ha denunciat l'activitat de les màfies que els exploten i ha dit que la Policia no dedica suficients esforços per perseguir-les. A més, també ha dit que no hi ha interès per localitzar els magatzems on es guarda tota aquesta mercaderia, que estan ubicats als diferents polígons de Palma.

En aquest sentit, ha proposat, com a solució, la creació d'itineraris d'inserció laboral i programes de formació per a aquestes persones. "Nosaltres ens hem ofert per inserir aquestes persones en diferents empreses, però fins ara no ens han escoltat", ha explicat.

D'altra banda, Fuster ha dit que no es fa feina per confiscar la mercaderia d'aquests venedors.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, ha assegurat que això no és cert i que s'intercepta tota la mercaderia. "Hi ha contenidors plens de tot el material que es confisca cada dia, es decomissa i es du a destruir. Cada dia els camions d'Emaya s'ho emporten tot per incinerar-ho", ha declarat.

Angélica Pastor, regidora de Seguretat Ciutadana

Pel que fa a la localització dels magatzems des d'on es distribueix tot aquest material, Pastor ha dit que la setmana passada es va fer una operació conjunta amb Duanes i la Guàrdia Civil i que s'estan coordinant amb aquestes administracions.

També ha recordat que l'any passat es varen interceptar 100.000 objectes en aquestes operacions i que enguany es continuarà treballant en aquest sentit.

El president de Pimeco, Toni Fuster, ha dit que "hi ha un embull de càrrecs i responsabilitats, no se sap qui se n'ha de fer càrrec i el problema no se soluciona".

stats