Societat 05/01/2022

Les vendes dels tortells de Reis es mantenen a Menorca

Els de nata i de crema comparteixen protagonisme

Iván Martín
1 min
L'equip de S'Ambosta Obrador d'Es Mercadal presentant els seus tortells de Reis.

MAÓEl president de l'Associació professional de pastisseria i forns de pa de Menorca (APAME), José Ángel Giménez, ha assegurat que la venda de tortells de Reis és similar a les xifres registrades l'any passat. "Les vendes s'han mantingut com cada any perquè els clients generalment sempre són els mateixos", apunta, i afegeix que "aquest dimecres i dijous són els dies més forts quant a feina, i el tortell de Reis és el rei de la festa, perquè combina tradició familiar amb el joc de la fava i la corona".

D'altra banda, Giménez ha confirmat que les vendes de tortells es reparteixen entre els de nata i els que contenen crema: "Dels encàrrecs que tenim, la nata i la crema es venen a parts iguals, mentre que els tortells de trufa no es demanen i, quan els oferim, el client els rebutja sistemàticament".

A més, el president de l'entitat ha remarcat que cada cop són més els empresaris que investiguen el tractament i l'elaboració de productes típics nadalencs: "N'hi ha que fan polvorons i d'altres s'han especialitzat en torrons". De fet, Giménez és el propietari de la pastisseria Ala d'Or i relata amb certa nostàlgia l'esforç realitzat abans de tancar portes definitivament: "Nosaltres hem tret 28 varietats de torró, aconseguint un gran ventall de sabors molt interessants i creiem que és una cloenda digna de la professió".

Des de l'associació han advertit que l'encariment del preu del llum i de la matèria primera ha causat un increment en el preu final del producte que, per ara, assumeix el client.

stats