Societat 30/09/2022

Els veïns de Santa Catalina denuncien que "deu locals actuen com a discoteques sense tenir llicència"

L'Associació Barri Cívic demana a l'Ajuntament de Palma que inspeccioni quins locals s'obrin i en comprovi els usos en el temps

Patrícia Segura
2 min
Un dels bars de Santa Catalina.

PalmaL'Associació Barri Cívic de Santa Catalina ha denunciat aquest divendres que "una desena de locals actuen com a discoteques sense tenir llicència per fer-ho". Els veïns del barri, una de les zones d'oci nocturn de Ciutat, es queixen des de fa anys de les molèsties generades per aquests locals: renous, comportament incívic d'algun dels clients i problemes de convivència.

"Denunciam una situació insuportable deguda a la sobreocupació de locals d'oci i terrasses a la zona. La manca d'actuació de les autoritats ens ha portat a explorar com és possible que hi hagi tant de descontrol i hem comprovat com a la problemàtica de la saturació de locals d'oci s'hi afegeix l'incompliment de les llicències d'activitat autoritzades per l'Ajuntament", diuen els veïns.

Fonts de la junta directiva de l'associació asseguren que "alguns establiments es promocionen com a discoteques, amb sessions de DJ i pista de ball, però tenen llicències de bars musicals". Segons els veïns, aquests locals poden oferir begudes, música ambiental i concerts, però no poden permetre que la gent balli: "Fins i tot, hi ha alguns amb llicència de bar-cafeteria que tenen una discoteca subterrània".

A més de les molèsties i la vulneració dels drets dels veïns, conten que incompleixen la normativa municipal: "L'organització de festes fins a altes hores pertorben la possibilitat d'una vida digna per als veïns del barri. I encara més, transformen i deterioren l'espai urbà residencial, ja que s'ubiquen en finques residencials d'ús comunitari, incloent-hi plantes baixes, zones verdes, espais de vianants i patis".

187 actes a locals

Per als residents la solució no és només avisar la policia, sinó que s'hauria de fer complir l'activitat legal de les llicències atorgades per l'Ajuntament de Palma. De fet, segons el primer balanç del dispositiu d'estiu de la Policia Local presentat aquesta setmana, l'Ajuntament ha incorporat al dispositiu el barri de Santa Catalina. Aquí, es concentren un 5% de les actes: 408, concretament. D'aquestes, 187 s'han aixecat a locals o establiments; 91 han estat per seguretat ciutadana i 85 per tranquil·litat de l'entorn. "És imprescindible que l'Administració es faci responsable d'inspeccionar quins locals s'obren en atorgar les llicències i, sobretot, de comprovar-ne els usos en el temps", conclouen els veïns.

stats