Palma
Societat 27/09/2022

L'incivisme d'aquest estiu a Palma, en xifres: 50 denúncies al dia i la majoria, a l'Arenal

La Policia Local ha comptabilitzat 7.030 actes des del maig fins al setembre

1 min
Aglomeracions que es varen produir durant la segona nit sense toc de queda a Palma.

PalmaUna cinquantena d'actes de denúncia al dia de mitjana i la majoria a la platja de Palma. Aquest és el primer balanç del dispositiu d'estiu de la Policia Local, del qual ha informat aquest dimarts la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover. En total, el cos municipal ha comptabilitzat 7.030 actes de denúncia des del maig fins ara i encara esperen sumar-ne més, atès que l'operatiu es mantindrà fins a l'octubre.

La majoria de les sancions es van concentrar a la platja de Palma, on el Consistori n'ha registrat 2.877. D'aquestes, Adrover n'ha destacat 2.302 per venda ambulant no autoritzada i 133 per actes de triler. Tot i això, una de les novetats d'enguany és que l'Ajuntament ha incorporat al dispositiu el barri de Santa Catalina, on es concentren un 5% de les actes: 408, concretament. D'aquestes, 187 s'han aixecat a locals o establiments; 91 han estat per seguretat ciutadana i 85 per tranquil·litat de l'entorn.

Així mateix, la regidora ha recordat que enguany s'ha posat en marxa una nova ordenança municipal que permet "precintar equips de so" en favor de la "tranquil·litat de l'entorn". Com a resultat, s'han precintat 17 equips durant l'estiu. Pel que fa a la resta de tipologies de les més de 7.000 actes, Adrover ha assenyalat que 1.848 han estat per tranquil·litat de l'entorn; 1.028, per seguretat ciutadana i 476 fan referència a músics a carrer que han estat "controlats".

stats