Societat 11/03/2022

Els veïns de Palma denuncien que Cort els ofega amb burocràcia per demanar ajudes

Expliquen que els dificulten les tasques per millorar i ajudar els barris

ARA Balears
2 min
Una carrer del barri de Son Gotleu.

PalmaLes associacions de veïns de Palma han acusat l'Ajuntamen d'ofegar-los amb burocràcia a l'hora de demanar ajudes econòmiques i socials. Segons han denunciat a través d'un comunicat, des de fa anys les entitats viuen una escalada de pressió burocràtica i d'exigències tècniques i administratives a la qual estan mirant de respondre amb un gran esforç i responsabilitat.

En el comunicat remarquen que aquestes traves burocràtiques dificulten les seves tasques, que no tenen altre objectiu que millorar les condicions de vida als barris i a la ciutat. A més, també han criticat la tardança del Consistori municipal a respondre als seus projectes i peticions. En concret, han denunciat que fa gairebé quatre mesos que les associacions de veïns presenten els projectes per a les activitats 2022-2024 i encara no han obtingut cap resposta de Cort. Aquesta "deixadesa" i manca de "responsabilitat" ha obligat a suspendre moltes activitats i a fer els projectes "a cegues sense saber quin pressupost tindran ni tan sols si seran acceptats".

Les associacions critiquen també que els barris més vulnerables i "necessitats" són els que tenen més problemes per rebre ajudes, subvencions i dur a terme projectes i acusen l'Ajuntament de Palma de tenir un tracte "discriminatori que afavoreix entitats i barris amb més capacitat adquisitiva i exclou els que més suport necessiten".

Segons han explicat, cada vegada que els veïns fan reclamacions al Consistori reben la mateixa resposta: "Estam treballant, tenim molta feina, heu d'entendre que feim allò que podem". En aquest sentit, les associacions asseguren que són conscients que "s'hi està fent feina", però denuncien que Cort reclama una paciència i unes facilitats que "ells no ens donen quan els demanam ajuda". "Aquesta situació evidencia la incapacitat de l'Administració per respondre a les necessitats reals dels barris i de la participació ciutadana, però també la doble vara de mesurar que utilitzen: comprensió i paciència ciutadana per a les seves dificultats per complir compromisos, però sancions econòmiques sense compassió per a les entitats ciutadanes per qualsevol retard o incompliment, sovint com a conseqüència dels retards en la tramitació de les subvencions", han sentenciat.

stats