Mobilitat
Societat 05/06/2023

Els veïns de Marratxí podran aparcar en els seus guals amb una llicència especial

L'objectiu d'aquesta mesura és solucionar la problemàtica que hi ha al municipi per trobar aparcament

ARA Balears
1 min
Tres pobles ja deixen aparcar davant els propietaris davant els guals permanents.

PalmaEls veïns de Marratxí podran aparcar davant els seus guals després que l'Ajuntament del municipi hagi aprovat, en el darrer ple municipal, una llicència per a guals amb regulació especial (GARE), que permet estacionar fins a tres vehicles com a màxim. Segons ha explicat el Consistori i ha recollit Europa Press, l'objectiu d'aquesta llicència és solucionar la problemàtica que hi ha al municipi per trobar aparcament.

Pel que fa a la llicència, els ciutadans poden obtenir-la si compleixen una sèrie de condicions. Entre aquestes, hi figuren les següents: tenir autoritzada prèviament la llicència de gual permanent; exhibir la targeta d'autorització, el nombre de la qual ha de coincidir amb el nombre de placa del gual; que l'estacionament no sigui incompatible amb el dret d'entrada i sortida d'altres titulars; i que l'estacionament no suposi una infracció en les normes generals de circulació aplicables a la zona o al carrer, entre d'altres.

D'altra banda, en els locals d'establiments industrials o comercials i, en general, de tota classe de locals de negoci, no estarà permès aquest tipus de GARE. Així mateix, tampoc es permetrà l'estacionament en cas de guals col·lectius de comunitats de propietaris i en els guals que donen accés a carrers per a vianants.

Els cotxes hauran de dur la targeta a la part frontal esquerra, de manera que quedi sempre visible, i aquesta inclourà una sèrie de dades, com ara la matrícula del vehicle autoritzat, el carrer afectat i el nombre de gual.

stats