Societat 24/11/2022

Els vehicles adquirits via rènting o lísing de residents a Palma ja poden disposar de targetes ORA i Acire

Cort ha aprovat aquest dijous la modificació de l'Ordenança de Circulació

ARA Balears
2 min
Zona ACIRE

PalmaEl ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous per unanimitat la modificació de l'Ordenança de Circulació, amb la qual es permet que els vehicles adquirits via rènting o lísing de residents disposin de targetes ORA i Acire.

Aquesta modificació, que ha fet l'àrea de Mobilitat Sostenible, dona resposta a una consulta ciutadana que havia arribat per diferents canals i a través de la Defensora de la Ciutadania, així com d'un expedient del Defensor del Poble, segons ha informat Europa Press.

La modificació aprovada té per objectiu regular les noves fórmules de tinença de vehicles com el rènting, el lísing i altres tipus d'arrendament de llarga durada perquè els titulars d'aquests vehicles que siguin residents en zones ORA o Acire puguin disposar dels distintius. Cal recordar que el 2018 ja es va iniciar, via decret, una modificació en aquest sentit que únicament era vàlida per a les targetes Acire.

El tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, ha destacat que aquesta modificació "resol una demanda històrica". Així doncs, l'Ordenança aprovada permet que els vehicles amb contracte d'arrendament a llarg termini que s'hagin inscrit en el registre de la Direcció General de Trànsit (DGT) i que estiguin empadronats i amb contracte en aquesta zona ORA puguin disposar d'aquesta targeta o de la d'Acire.

A més, s'adapta la normativa de l'estacionament regulat ORA per donar pas a les innovacions telemàtiques i tecnològiques que suposaran una millora en la gestió de les sol·licituds de la condició de resident, la verificació dels requisits d'accés i també la regulació transitòria de l'obtenció de distintius virtuals i en paper. Aquesta modificació també s'adapta a la normativa de la Llei de trànsit i regula de manera més precisa les normes d'acord amb les quals es genera la 'taxa ORA' de resident.

stats