Pesca
Societat 31/08/2023

La veda per pescar raors s'aixeca aquest divendres fins al 31 de març

Gràcies al compliment de la veda s'ha observat un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos

ARA Balears
2 min
Raors dins un cubell

PalmaLa veda per a la pesca del raor s'aixeca aquest divendres, 1 de setembre, fins al 31 de març. I és que pescar-ne està prohibit des de l'1 d'abril fins al 31 de març, amb la finalitat de protegir l'espècie i d'assegurar una pesca sostenible.

Segons ha informat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural aquest dijous en una nota de premsa, la quantitat de pesca permesa per llicència i dia és de 50 unitats, amb un màxim de 300 unitats per embarcació.

El director general de Pesca, Antoni Grau, ha explicat que "la pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu". En aquest sentit, ha volgut ressaltar que "a les Illes hi ha més de 12.000 llicències d'embarcacions recreatives, ja que, de manera professional, són poques les persones que s'hi dediquen, i les que sí, ho fan de manera ocasional".

Ara bé, la declaració de les captures és obligatòria per les embarcacions de recreatius en totes les reserves marines de les Balears, i es pot fer a través de l'aplicació per mòbil (Diari de Pesca Recreativa) o en paper. Així mateix, totes les embarcacions que pesquin a les reserves marines de l'Arxipèlag hauran de tramitar l'autorització per pescar dins aquestes zones, una tramitació que és gratuïta i que es pot fer per internet a la web de la Conselleria.

Increment mitjà del 20% en la talla dels peixos

Des de la Conselleria han recordat que "la veda del raor es va establir per primer cop l'any 2000 i s'estenia fins al 31 de juliol; des de llavors, d'acord amb els criteris biològics, s'ha anat ampliant i complementant amb altres mesures".

Entre d'altres, a les reserves marines de Mallorca s'ha establert un ham mínim de 5,7 mil·límetres per capturar el raor. Com a resultat de totes aquestes mesures i de "l'elevat grau del compliment de la veda", la presència de l'espècie i les captures s'han mantingut a totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la talla dels peixos.

stats