Societat 31/08/2019

La veda per pescar raor s'obre aquest diumenge

La campanya durarà fins al 31 de març

Ara Balears
1 min
L'obertura de la veda del raor se suma a la de la llampuga

PalmaAquest diumenge s'obre la veda i comença la temporada de pesca del raor, que durarà fins al 31 de març, amb restriccions de 50 peixos al dia per llicència, amb un màxim de 300 per embarcació.

La pesca del raor està prohibida completament de l'1 d'abril al 31 d'agost per tal de protegir l'espècie i assegurar una pesca sostenible, segons ha recordat la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

La pesca del raor és principalment de caràcter recreatiu. Hi ha més de 12.000 llicències d'embarcacions recreatives a les Balears.

La veda del raor es va establir per primera vegada l'any 2000. Llavors era fins al 31 de juliol, però es va ampliar per criteris biològics, per permetre la cria d'aquesta espècie.

Com a resultat de l'elevat grau de compliment de la veda, la presència del raor i les captures s'han mantingut a totes les zones de pesca, amb un increment mitjà del 20% en la mida dels peixos.

Per primera vegada, els recreatius que pesquin aquesta espècie en reserves marines tenen a la seva disposició una aplicació mòbil per informar de les captures a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

La campanya del raor se suma a la de la llampuga, que va començar el 25 d'agost i acabarà el 31 de desembre.

stats