Societat 31/10/2018

Valtonyc demanda Espanya davant el Tribunal Europeu de Drets Humans

Segons una informació publicada a 'elnacional.cat', ho va fer la setmana passada, per vulnerar el seu dret a la llibertat d'expressió

Ara Balears
1 min
Valtonyc demanda Espanya davant el Tribunal Europeu de Drets Humans

PalmaEl raper mallorquí Valtonyc ha presentat una demanda contra Espanya al Tribunal Europeu de Drets Humans per la condemna per les lletres d'algunes de les seves cançons. Segons una informació que publica el mitjà 'elnacional.cat', la demanda es presentà a Estrasburg el passat 22 d'octubre.

Al document assegura que s'ha vulnerat l'article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans que recull el dret a la llibertat d'expressió.

Ara és el torn del Tribunal Europeu, amb seu a Estrasburg, que haurà de dir si l'admet a tràmit, i, en cas positiu, si l'Estat ha violat el dret a la llibertat d'expressió de Josep Miquel Arenas o no.

Valtonyc fou condemnat a tres anys i mig de presó pels delictes d'enaltiment del terrorisme, amenaces i injúries a la corona en les lletres de les seves cançons. El passat mes de maig va fugir de la justícia espanyola després que l'Audiència Nacional n'ordenàs l'ingrés a la presó.

stats