Protesta
Societat 22/06/2022

La vaga del servei de neteja a les Illes començarà el 4 de juliol i afectarà aeroports i ports

Els sindicats asseguren que tindrà un caràcter indefinit i de 24 hores al dia

ARA Balears
1 min
Vaga de neteja a l'aeroport d'Eivissa.

PalmaLa vaga general del servei de neteja a les Balears començarà a partir del 4 de juliol i tindrà un caràcter indefinit i de 24 hores al dia. Segons han anunciat el Sindicat Independent de Treballadors i Empleats de les Illes Balears (SITEIB) i CCOO, l'aturada afectarà aeroports, ports, hospitals, la UIB i edificis comercials.

D'aquesta manera, el pròxim 4 de juliol es faran concentracions de protesta a tots els aeroports de les Illes, als hospitals i a El Corte Inglés de les Avingudes de Palma. Segons ha destacat Europa Press, l'objectiu de la vaga és protestar per l'estancament de les negociacions del nou conveni col·lectiu del sector de la Neteja d'Edificis i Locals de les Illes. També pel fet que la patronal "només ofereix una pujada salarial d'un 0,5% per al període d'agost del 2022 a agost del 2023, quan l'IPC d'abril va pujar més d'un 8%".

"Això suposa una pèrdua de poder adquisitiu que situarà els treballadors del sector en el llindar de la pobresa", han recalcat els dos sindicats. Així mateix, han assenyalat que els empleats també protestaran per la "falta d'adequació" de la jornada setmanal a 35 hores setmanals, amb dos dies lliures per a totes les jornades completes, per adaptar les quanties del plus de transport als preus actuals dels carburants, entre d'altres.

La convocatòria de vaga vincula tots els treballadors del sector de Neteja d'Edificis i Locals de les Balears, tant aquells que es regeixen pel Conveni Provincial de Neteja d'Edificis i Locals com aquells que es regulen per conveni d'empresa, ja siguin d'àmbit provincial, autonòmic o estatal.

stats