Societat 23/06/2021

Urdangarin no haurà de dormir a la presó i podrà sortir d'Espanya per feina

Per prendre aquesta decisió s'ha tingut en compte el seu bon comportament i el compliment del programa per a presos per delictes econòmics

ARA Balears
1 min
Iñaki Urdangarin / EFE

PalmaInstitucions Penitenciàries ha concedit a Iñaki Urdangarin el permís per no haver de dormir més a la presó d'Àlaba gràcies a la modalitat de control telemàtic pel qual compleix el tram final de la seva condemna en semillibertat. És una nova decisió, que se suma a l'autorització judicial per poder sortir d'Espanya per motiu laboral.

Segons ha informat Europa Press, la decisió d'aplicar-li l'article 86.4 del Reglament Penitenciari sobre control telemàtic l'ha proposat la junta de tractament de Zaballa i ha comptat amb el vistiplau de la Secretaria General dependent del Ministeri de l'Interior, segons ha avançat El Correo i ha confirmat l'agència de comunicació.

Des del mes de febrer Urdangarin gaudia del règim de semillibertat i ara s'ha fet una passa més pel fet de no haver de dormir a la presó. Per prendre aquesta decisió s'ha tingut en compte el seu bon comportament i el compliment del programa per a presos per delictes econòmics, segons confirmen les citades fonts. Així, Institucions Penitenciàries ha dictaminat que Urdangarin “fitxi” de manera presencial un pic per setmana, excepte si coincideix amb algun dels seus viatges fora de l'Estat, quan llavors sí que podrà fer aquesta gestió via telefònica.

Cal recordar que el trasllat des de Madrid a Àlaba va permetre al marit de la infanta Cristina gaudir dels caps de setmana lliures prop de Vitòria, on resideix la seva mare, i fer el programa de tractament per delictes econòmics des de la secció oberta de Zaballa, on havia de tornar fins ara per dormir.

stats