Tribunals
Societat 14/12/2022

Urdangarin accepta el repartiment dels doblers sobrants del cas Nóos

El Govern balear ha hagut de tornar 233.000 euros a l'exduc de Palma, la infanta Cristina i Diego Torres

ARA Balears
1 min
Iñaki Urdangarin, enxampat amb una altra dona per ‘Lecturas’

PalmaIñaki Urdangarin ha acceptat el repartiment dels doblers que el Govern ha hagut de tornar a ell, la infanta Cristina i Diego Torres. D'aquesta manera, accedeix que la germana de Felip VI cobri 68.000 euros dels 233.287 euros que ella i els altres dos implicats van pagar pel cas Nóos, segons han informat mitjans locals.

Així ho ha fet saber a través d'un escrit que ha presentat aquest dimecres dematí el seu advocat a l'Audiència de Palma. D'aquesta manera, Urdangarin rebutja entrar en una batalla legal per treure una partida superior als doblers que ha tornat el Govern de més.

Cal recordar que, tal com es va saber ahir, la Comunitat Autònoma va rebre –per error de l'Audiència– més doblers dels que li corresponien en concepte d'indemnització. Ara, aquesta quantitat s'haurà de repartir amb 132.000 euros per a Urdangarin, 68.000 euros per a Cristina de Borbó i 32.000 per a Torres. De moment, només la infanta ha acceptat aquesta proposta de liquidació.

De fet, el mateix Tribunal Suprem va ratificar la sentència del cas Nóos, que condemnava l'exduc de Palma, Torres i l'expresident balear Jaume Matas a pagar 603.000 euros a la Fundació Illesport. Per altra banda, la resolució determinava que tant Cristina de Borbó com la dona de Torres, Ana María Tejeira, eren responsables lucratives de malversació i frau a l'Administració, la qual cosa les obligava a respondre, amb els seus marits, a la indemnització.

stats