Urbanisme
Societat 17/11/2022

La promotora de l'hotel Formentor diu que si atura les obres perillen 450 llocs de feina

Ha presentat recurs a l'ordre de paralització mentre el regidor d'urbanisme diu que la legalització total és a prop

2 min
L'Hotel Formentor ha estat enderrocat completament

PalmaL’empresa que promou el nou Hotel Formentor i que tot i haver rebut el decret del batle de Pollença d’aturar les obres encara no ho ha fet, assegura en el recurs que ha presentat contra aquesta mesura que, si compleix l’ordre municipal, fins a 450 famílies, principalment pollencines, es poden veure afectades. En aquest sentit, Formentor Bay afirma que ara mateix hi ha 115 treballadors vinculats estrictament a l’hotel que es troben a l’espera que es finalitzin les obres. Aquesta xifra s’ampliarà fins a 450 i, segons la promotora, es podrien veure afectats si finalment s’aturen les obres. Per aquest motiu sol·licita que “de manera immediata” s’acordi deixar sense efecte el decret de suspensió de les obres.

A més d’aquestes afirmacions de caire laboral, la promotora fa servir una sèrie d’arguments jurídics per tal de desmuntar l’ordre d’aturada de les obres. Cal recordar que dels dos motius principals que va aportar l’Ajuntament de Pollença en el seu decret, un, el de la manca de llicència per fer la demolició total, ja no se sosté perquè el mateix consistori va legalitzar els treballs. L’empresa recorda en el seu escrit que va acabar fent una demolició total per motius estrictament de seguretat, ja que l’estructura de l’edifici original estava en mal estat per manca de fonaments, i que per aquest motiu es van veure obligats a enderrocar-ho tot.

Tant el GOB com l’oposició municipal han recordat en diferents ocasions que per molt que l’edifici estàs en mal estat, calia demanar un permís abans de tirar-ho tot, i per això l’Ajuntament va decretar la paralització de les obres, ja que no es disposava de l’autorització. Ara bé, des de finals d’octubre aquesta situació ja no és així perquè Pollença va decidir legalitzar l’enderrocament total, per molt que no s’hagués fet amb llicència.

Així i tot, el segon motiu que figura dins el decret de paralització d’obres és el de la manca de llicència per poder aixecar una nova estructura, i aquesta autorització encara no ha arribat. El regidor d’urbanisme, Tomeu Cifre, ha dit a l’Ara Balears que és qüestió de poc temps que arribi aquesta autorització “perquè té els informes tècnics principals a favor, i només en manca un, però en principi els tècnics veuen bé la legalització d’aquest aspecte”.

Multa a l’ajuntament

Mentre es manté la polèmica sobre la legalitat del que ha fet la promotora Formentor Bay, el Govern Balear ha acordat imposar una sanció de 3.000 euros al consistori per no complir amb la normativa i no aportar en temps i forma la informació respecte dels plans de tractament dels residus del projecte. “Vàrem traslladar a l’empresa el que se’ns va comunicar per part de la direcció general de residus, i ens consta que han esmenat els problemes”, assegura Tomeu Cifre. Però Residus considera provat que no es van aportar els plans corresponents, i que l’Ajuntament n’és responsable. 

stats