Societat 07/09/2020

La UOB acusa Martí March d'"irresponsable" per mantenir l'inici de curs i convoca una nova concentració

El sindicat considera "una temeritat" el fet que Educació no escolti els professionals sanitaris, que han recomanat ajornar les classes

Ara Balears
1 min
Aula de l'Institut de Binissalem adaptada amb les mesures de seguretat de prevenció de contagi del covid-19

PalmaEl sindicat Unió Obrera Balear (UOB) ha acusat el conseller Martí March d'"irresponsable" per voler començar les classes "en les condicions actuals" i ha convocat una nova concentració de protesta aquest divendres, 11 de setembre, a les 19.30 h davant la Conselleria d'Educació. A més, informen que han registrat oficialment la convocatòria de vaga per al dilluns 14 de setembre, segons han informat en un comunicat.

L'organització sindical considera "una temeritat" que la Conselleria d'Educació no escolti els professionals sanitaris, que han recomanat ajornar el començament del curs a causa de l'augment de casos positius de coronavirus. A més, han assegurat que els centres no es poden organitzar en tres dies amb les condicions que ha donat la Conselleria.

"És un insult a la intel·ligència que el conseller d'Educació i el director general de Planificació, Antonio Morante, declarin a la premsa que es pot mantenir la distància de seguretat amb ràtios de més de 20 alumnes", critiquen en el comunicat. El sindicat ha exigit que Educació "informi públicament, centre per centre i grup per grup, sobre amb quines ràtios d'aula començaran realment les classes".

La UOB ha demanat a les famílies que no duguin els seus fills a l'escola el 10 de setembre "per evitar el perill de contagis i rebrots" i per sumar-se a la protesta. El sindicat ha tornat a reclamar la negociació d'una inversió de xoc en espais, docents i recursos "per començar el curs amb garanties sanitàries, protegir la salut de la comunitat educativa i minimitzar el risc d'expansió de la pandèmia".

stats