Societat 09/05/2018

La UOB denuncia que un de cada cinc grups d’Infantil i Primària supera la ràtio màxima

Els 518 grups que superen les ràtios pertanyen a 133 escoles públiques d’un total de 216, unes xifres semblants a les del curs passat

Ara Balears
1 min
UOB denuncia que un de cada cinc grups d’infantil i primària supera la ràtio màxima

PalmaEl departament d'ensenyament del sindicat Unió Obrera Balear denuncia que un de cada cinc grups d’Infantil i Primària supera la ràtio màxima de 25 alumnes. En concret, són 581 grups, la qual cosa crea una sobrecàrrega laboral que afecta la salut dels docents, segons que explica el Servei de Prevenció de Riscos Laborals, i que perjudica la qualitat educativa i els resultats acadèmics.

D’aquests 581 grups,108 són, segons que indica el sindicat UOB en un comunicat, "il·legals perquè superen el 10% extraordinari que es permet per atendre necessitats d’escolarització d’alumnes d’incorporació tardana, amb casos que arriben a 32 alumnes per aula". D'altra banda, el comunicat també assenyala que "més de la meitat dels grups de 4t i 5è d'Educació Infantil, concretament 348, és a dir, el 53%, superen els 20 alumnes, xifra a la qual la Conselleria s'havia compromès i que teòricament el proper curs s'hauria de fer extensiva a 6è".

La UOB reclama un pla de xoc de construcció de nous centres que permeti la redistribució dels alumnes que saturen les aules de les Balears, barracons inclosos. "Les ràtios actuals són una prova més de la insuficiència del pressupost educatiu, que per segona vegada no ha arribat al mínim de 1.000 milions que exigeix la comunitat educativa".

stats