Societat 28/05/2020

La UOB adverteix que els qüestionaris de salut no garanteixen la seguretat sanitària en el retorn a les aules

Remarca que els docents amb possibles factors de risc no han d'acudir al centre educatiu

Ara Balears
1 min
Imatge de l'IES Son Cladera

PalmaLa UOB Ensenyament adverteix que el qüestionari de salut d'incorporació dels docents, publicat dins la resolució del protocol per a la fase 2 del procés de desescalada i que els docents han de respondre aquests dies, no garanteix un retorn segur a les aules pel que fa a possibles rebrots de covid-19.

Segons ha explicat la UOB a través d'un comunicat, el qüestionari de la Conselleria de Salut i Consum no contempla tots els possibles casos de coronavirus i les qüestions que planteja no abarquen els casos asimptomàtics ni símptomes, més enllà de febre, tos o dificultats per respirar. A més, també han denunciat que el qüestionari dels docents publicat al BOIB no inclou l'opció de contestar "no ho sé", a diferència dels d'altres sectors professionals.

La UOB continua exigint tests PCR per a tots els docents, personal no docent i alumnes, i que no es faci recaure tota la responsabilitat en el treballador mitjançant un qüestionari que depèn d'apreciacions personals i poc segures. "Consideram que, una vegada més, el conseller d'Educació, Martí March, s'espolsa la responsabilitat i la passa als docents per acusar-los com a possibles culpables si es produeixen casos de contagi entre docents i alumnes", han remarcat en el comunicat.

Pel que fa a les tutories presencials, la UOB ha recordat que, tal com es va acordar a la comissió de riscos laborals del 18 de maig, els docents amb possibles factors de risc no han d'acudir al centre educatiu mentre no disposin del dictamen del Servei de Prevenció.

stats