Societat 17/04/2019

El 77% dels universitaris troba feina tres anys després de titular-se, en la majoria dels casos relacionada amb la seva especialitat

Així ho revela un estudi de la UIB en col·laboració amb l'Ibestat i la Conselleria de Treball

Sabrina Vidal
1 min
El 77% dels universitaris troba feina tres anys després de titular-se, la majoria relacionada amb l'especialitat

PalmaCom més alt és el nivell acadèmic, més fàcil és inserir-se en el mercat laboral. Un estudi de la UIB elaborat gràcies a l'intercanvi de dades amb l'Ibestat i la Conselleria de Treball conclou que el 77% dels alumnes que s'han titulat troba feina tres anys després. En el primer any les xifres són menors, un 65%. El percentatge creix vuit punts cada any a partir del final de la carrera.

Allò que encara no revela l'estudi és si la feina que troben està relacionada amb allò que han estudiat, tot i que sembla que, en la majoria dels casos, sí, segons les dades extretes de la Seguretat Social, que, explica el conseller de Treball, Iago Negueruela, permeten veure la cotització. "Faltaria creuar les dades amb el SEPE per veure el tipus de contracte", reconeix. Per la seva banda, la vicerrectora d'Estudiants, Rosa Isabel Rodríguez, assegura que la taxa d'adequació entre el titulat i la feina "és alta" i creix en els casos de màsters i doctorats.

L''Anàlisi de la inserció laboral dels titulats universitaris a la Universitat de les Illes Balears' recull dades des del curs 2011-2012 "i continua viva", és a dir, "es continuarà treballant", ha explicat el director general d'Ocupació, Llorenç Pou. L'estudi és pioner a la Comunitat i examina els titulats que han quedat a fer feina a les Illes.

Les taxes d'inserció són elevades a totes les branques de coneixement. Així, per exemple, el 97% dels graduats en Relacions Laborals troba feina al cap de tres anys, així com el 84% dels titulats en Administració d'Empreses i el 66,7% dels d'Arts i Humanitats.

stats