Societat 25/10/2023

La UIB veta que l'escola ADEMA imparteixi Medicina i quatre graus més

El Consell de Govern de la Universitat al·lega que l'ampliació d'estudis s'ha de fer a través del sistema públic

ARA Balears
2 min
Una classe pràctica a Adema.

PalmaEl Consell de Govern extraordinari de la UIB d'aquest dimecres ha denegat la sol·licitud del centre adscrit ADEMA d'implantar els graus de Medicina, Enginyeria Biomèdica, Biomedicina, Arquitectura i Disseny. En un comunicat, la UIB exposa la seva voluntat que el creixement en titulacions es faci a través de l'educació superior pública, més que a través de centres privats adscrits. La UIB ha comunicat el resultat de les votacions a la direcció d'ADEMA.

Per estudis, l'integrants del Consell de Govern s'han posicionat de la manera següent:

  • Medicina: 36 vots en contra, 0 vots a favor
  • Enginyeria Biomèdica: 35 vots en contra, 1 a favor
  • Biomedicina: 35 vots en contra, 1 a favor
  • Arquitectura: 36 vots en contra, 0 a favor
  • Disseny: 36 vots en contra, 0 a favor

ADEMA és un centre adscrit a la UIB des de l'any 2015 i ara mateix imparteix els graus d'Odontologia, Nutrició Humana i Dietètica i Belles Arts, així com el Màster Universitari en Odontologia Digital. Els representants del centre adscrit varen explicar als membres del Consell de Govern de la UIB del passat mes de setembre la proposta dels nous estudis, que s'ha votat i rebutjat aquest dimecres.

Un centre que depèn de la UIB

Els estudis impartits per l'Escola Universitària que condueixen a l'obtenció dels títols de grau i màster tenen els mateixos efectes acadèmics i professionals que els cursats als centres de la Universitat de les Illes Balears, i estan sotmesos a la tutela i al control acadèmic de la UIB, per assegurar el compliment de les disposicions de la normativa vigent.

Pel que fa a la contractació de docents, l'entitat titular contracta lliurement els professors de l'Escola, segons el que estableix el reglament de funcionament del centre, entre aquelles persones que reuneixin les condicions de titulació que exigeix la legislació vigent i obtinguin la venia docendi del Rector, d'acord amb les disposicions dels Estatuts de la Universitat.

stats