Societat 03/10/2020

La UIB, a la recerca del talent matemàtic

La Universitat de les Illes Balears fa proves per elegir 15 alumnes de 12 i 13 anys per al programa 'Estalmat'

Ara Balears
1 min
141 nins han participat a les proves que s'han fet aquest dissabte a Mallorca, Menorca i Eivissa

PalmaLa Universitat de les Illes Balears (UIB) ha duit a terme aquest dissabte les proves per elegir els 15 alumnes de 12 i 13 anys que participaran aquest curs en el programa 'Estalmat' d'estímul del talent matemàtic i al qual opten 141 estudiants de les Balears –127 a Mallorca, 8 a Menorca i 6 a Eivissa–. Els nins que superin les proves de selecció, que s'han fet al campus universitari i a les seus de Menorca i Eivissa, podran participar en el programa formatiu, que té dos anys de durada i que els permetrà millorar la capacitat de raonament i de resolució de problemes mitjançant una metodologia d'aprenentatge activa i lúdica, segons ha explicat la UIB mitjançant un comunicat.

'Estalmat' és un projecte de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals que a les Balears organitzen conjuntament la UIB i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX. L'objectiu del projecte és detectar, orientar i estimular de manera continuada al llarg de dos cursos, mitjançant una orientació setmanal.

El curs no segueix el currículum acadèmic de Secundària, sinó que se centra a desenvolupar aspectes i competències que generalment queden fora de la programació de les assignatures, encara que es consideren una part essencial de l'activitat matemàtica.

Cada curs comença amb una activitat inicial de cohesió i es desenvolupa en una vintena de sessions, de novembre a maig. També hi ha activitats complementàries, com cerimònies d'obertura i de tancament, participació en 'Matemàtiques en la Sprint' i sortides educatives i lúdiques. La participació és gratuïta.

stats