Societat 28/03/2018

La UIB crearà un protocol per incorporar el llenguatge inclusiu

El II Pla d'igualtat de la UIB promourà la presència de dones en l'àmbit de la recerca

Efe
2 min
Estudiants de la UIB. / ISAAC BUJ

PalmaEl futur II Pla d'igualtat de la Universitat de les Illes Balears promourà la presència de dones en l'àmbit de la recerca i crearà un protocol perquè la institució incorpori el llenguatge inclusiu de gènere en català.

Els objectius principals d'aquest pla són: treballar en la inclusió de formació específica en igualtat de gènere i oportunitats entre els alumnes, implementar mesures per fer més visible el treball de les dones en la recerca, crear un protocol de llenguatge inclusiu en la UIB i organitzar una campanya de tolerància zero envers l'assetjament sexual o relacionat amb el sexe o l'orientació sexual.

A més de la promoció necessària de la presència de les dones en la recerca i de la creació d'un protocol per a la incorporació del llenguatge inclusiu de gènere en català, una altra proposta del II Pla d'igualtat inclou la implicació del Servei de Recursos Humans per implementar mesures més concretes amb l'ajuda i la coordinació de l'Oficina per la Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes (OIO) de la UIB.

L'OIO ha fet balanç de la implantació de l'anterior Pla d'igualtat, de l'any 2015, i ha destacat la necessitat que les actuacions futures prioritzin aspectes laborals i de recerca, segons que ha informat la universitat en un comunicat. L'informe d'avaluació valora com a punts forts d'aquest primer pla la implementació del protocol per a la prevenció i l'actuació en casos d'assetjament sexual o per raó de sexe o d'orientació sexual, així com la col·laboració i el treball en xarxa amb les unitats d'igualtat d'altres universitats.

També destaca el treball als instituts per combatre els estereotips de gènere en l'elecció dels estudis, gràcies a la realització de tallers contra estereotips de gènere, la consolidació dels estudis de gènere en l'oferta de postgrau i el foment d'una cultura d'igualtat a la UIB.

stats