Societat 27/07/2020

La UIB publica un manual per fer front als riscos infantils i familiars en situacions de confinament

Té l'objectiu de ser una eina on es puguin consultar recursos de prevenció

Ara Balears
1 min
Família confinada a casa. / Marc Rovira

PalmaEl Grup d'Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) de la UIB ha publicat el Manual de recursos para familias en confinamiento. La Universitat ha assenyalat que aquest text vol ser una eina perquè les famílies i els professionals puguin consultar-hi recursos de prevenció de riscos infantils i familiars, específicament en situacions de confinament com la generada pel covid-19.

El volum inclou una revisió de les principals mesures de prevenció familiar aplicades a l'Estat i s'hi proposen mesures complementàries de prevenció identificades en l'àmbit internacional. La UIB ha exposat que a la primera part del manual s'hi identifiquen mesures autonòmiques, nacionals i internacionals de suport familiar durant el confinament i a la segona s'hi faciliten algunes recomanacions específiques per a la convivència familiar.

Els experts han destacat que l'impacte més fort de les restriccions, per la manca de contacte amb els principals àmbits de socialització, ha estat sobre la infància i l'adolescència. La UIB ha subratllat la importància d'aquest tipus d'eina per fer front a l'increment de les taxes de violència familiar i del consum abusiu del joc. "Les xarxes socials i la pornografia evidencien la necessitat de reforçar les mesures de prevenció familiar", apunta la Universitat en un comunicat.

stats