UIB
Societat 21/02/2024

La UIB demana l'alto el foc "immediat i permanent" a Gaza

La Universitat també ha volgut reconèixer el treball humanitari de la UNRWA, que també està essent víctima dels atacs

ARA Balears
2 min
La facultat de Psicologia del campus de la UIB a Palma.

PalmaEl Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears ha aprovat una declaració institucional per demanar un alto el foc immediat i permanent a la Franja de Gaza. En aquest sentit, la UIB ha mostrat el seu suport a l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA) davant el que la Universitat considera una situació "devastadora" per a la població civil arran de la intervenció armada d'Israel des de fa més de quatre mesos.

Per aquest motiu, la UIB ha demanat l'alto al foc, així com un increment d'esforços polítics i diplomàtics, "per trobar una solució a la situació desesperada de la població civil palestina i dels ostatges israelians". A més, la UIB ha volgut reconèixer el treball humanitari de la UNRWA, que també està essent víctima dels atacs, "atesa la inaudita i temerària suspensió del finançament per part d'alguns estats".

En aquest sentit, consideren que aquesta decisió "privarà encara més" els palestins de Gaza i tota la regió d’aliments essencials, aigua, assistència i subministraments mèdics, educació i protecció, perquè se’n suspèn el finançament "quan més es necessita". Amb tot, la UIB ha lamentat que Gaza està enmig d’una catàstrofe humanitària "que empitjora, sense cap alternativa per a més de dos milions de civils que depenen de l’ajuda essencial de la UNRWA per a la supervivència diària, i just després que el Tribunal Internacional de Justícia hagi ordenat que es prenguin mesures immediates i efectives per garantir la prestació d’ajuda humanitària a la població civil de Gaza.

Finalment, la Universitat ha volgut traslladar la seva solidaritat amb els acadèmics i estudiants represaliats per l'exercici de la lliure expressió en debats públics, i insta la comunitat universitària a mantenir-se ferma en el compromís amb la pau, els drets humans i la resolució pacífica i justa dels conflictes. 

stats