Societat 27/04/2022

La UIB convoca les proves d'admissió als graus d'Educació Infantil i Primària de la UIB

La inscripció a la primera fase acaba el 29 d'abril i els exàmens començaran dia 21 de maig

ARA Balears
2 min
Els aspirants a les proves d'admissió hauran d'haver passat la selectivitat amb la nota de tall exigida.

PalmaPer segon any consecutiu, els alumnes que vulguin accedir als graus d'Educació Infantil i Primària a la Universitat de les Illes Balears (UIB) hauran de superar prèviament les proves d'aptitud personal específiques, anomenades PAP_EDU. També hauran de fer aquestes proves les persones que vulguin optar al doble grau d'Educació Infantil i Primària, que comença a impartir-se el pròxim curs 2022-2023.

Aquest requisit establert per la Facultat d'Educació va instaurar-se de manera obligatòria ja el curs passat, amb l'objectiu depurar els graus i que hi accedeixin aquells alumnes que realment tenen la vocació i les competències per desenvolupar aquesta professió. L'any passat s'hi varen presentar devers 600 persones, el 81,9% de les quals varen ser dones i el 19%, homes. Aquest filtre ja s'implementa en una vintena d'universitats de l'Estat.

Les proves començaran dia 21 de maig i els aspirants tenen temps d'inscriure-s'hi fins al 29 d'abril. Els exàmens consten de dues fases. La primera és escrita i té dues parts: una prova de Competència Comunicativa i Raonament Crític (CCRC) i una altra de Competència Logicomatemàtica (CLOM).

Aquells estudiants que superin la fase escrita hauran de fer la fase oral, que es desenvoluparà entre els dies 28 i 29 de juny. En concret, consistirà en una videopresentació individual, en la qual els aspirants hauran de presentar de manera audiovisual el seu perfil i les seves motivacions per ser mestres, i una entrevista grupal en la qual han de debatre, raonar i argumentar les seves posicions sobre un tema d'actualitat educativa.

La qualificació final d'aquestes proves serà "apte" o "no apte". L'aprovat –tant si es passa una prova com si es passen les dues– té una vigència de dos anys. Cal dir que les persones que superin les proves d'admissió podran matricular-se als estudis d'Educació Infantil i d'Educació Primària, sempre que aprovin la Selectivitat i obtinguin la nota de tall que s'exigeix.

stats