UIB
Societat 08/09/2023

La UIB arrenca el curs amb 10.000 alumnes matriculats

La Universitat continua considerant "molt necessària" una segona residència d'estudiants

ARA Balears
2 min
10.000 alumnes de grau inicien el curs a la UIB

PalmaUns 10.000 alumnes de grau iniciaran dilluns que ve el curs a la Universitat de les Illes Balears (UIB), que continua considerant "molt necessària" una segona residència d'estudiants que també pugui acollir professors visitants. Així ho ha explicat el rector, Jaume Carot, en declaracions als mitjans amb motiu de l'obertura de l'any acadèmic. Segons ha indicat, hi ha "converses" amb l'Ajuntament i el Govern i "sembla que la voluntat és clara" però, encara que es varen oferir els terrenys de l'antiga presó per situar-hi aquest equipament, no s'ha arribat a materialitzar perquè "el cost és molt alt".

La UIB té actualment 150 estudiants en llista d'espera per a la residència. A més, Carot ha recalcat que quan professors o investigadors visitants han de quedar un temps, es troben amb moltes dificultats per trobar allotjament. Per això, la Universitat veu oportú que la nova residència tingui reservades algunes places per a aquests perfils. El rector ha afegit que, malgrat que la residència no s'acabi construint en els terrenys de l'antiga presó, sí que es pretén que sigui dins Palma per potenciar-ne el caràcter de "ciutat universitària". La Universitat té uns terrenys edificables, però no els fons per construir l'edifici.

Inici de curs

El curs comença dilluns vinent, però la matrícula continua oberta, de manera que la xifra d'alumnes és provisional i podria augmentar. Juntament amb els màsters i altres cursos de la UIB, s'esperen al voltant de 15.000 estudiants en total. En qualsevol cas, la variació serà mínima respecte de l'any anterior. A preguntes dels mitjans, Carot ha informat que estan treballant en una modificació del reglament per regular l'ús de dispositius electrònics a les aules. "No podem ni volem prohibir-ho, seria anar contra els temps", ha dit, per bé que s'ha posicionat a favor que mòbils, ordinadors i tauletes puguin utilitzar-se com a "eines de treball".

Nous estudis

Aquest curs hi ha algunes novetats en l'oferta d'estudis. S'ha posat en marxa la doble titulació de grau de Matemàtiques i Informàtica, que s'imparteix a Mallorca, amb deu matriculats fins avui. A les seus universitàries de les illes menors s'implanta el grau en Enginyeria Informàtica, amb nou matriculats a Menorca i onze a Eivissa. Pel que fa als estudis de màster, s'inicia el nou màster universitari en Odontologia Digital, impartit per l'Escola Universitària Adema, i els renovats màsters d'Advocacia i Procura, i Enginyeria Industrial. A més, es posa en marxa el programa de doctorat en Nutrició Humana i Patologies Associades.

Espais

En els pròxims mesos s'inaugurarà l'edifici interdepartamental III, que acollirà els estudis de Ciències de la Salut diferents de medicina (infermeria, psicologia, etc.). D'altra banda, Carot ha recordat que la Universitat afronta el curs amb un pla estratègic amb 45 objectius prioritaris fins al 2027. També ha ressaltat l'estratègia de sostenibilitat que ha de permetre que el 2025 el campus sigui energèticament autosuficient. Així mateixm aquest curs serà el d'adaptació a la nova Llei del sistema universitari, que comportarà una actualització dels estatuts. Igualment, el projecte iBoost complementarà iniciatives de foment de l'emprenedoria i de transferència del coneixement, com el programa Innova UIB-Pimes.

stats