Pressupostos
Societat 21/12/2022

La UIB aprova el seu pressupost més elevat: 149,7 milions d'euros per al 2023

La xifra s'ha incrementat un 20% i permetrà iniciar un canvi estructural en la consolidació de la plantilla i la descarbonització del campus

ARA Balears
2 min
Entrada d'un dels edificis de la UIB.

PalmaLa Universitat de les Illes Balears disposarà, per a l'any 2023, d'un pressupost de 149.694.289 euros, el més elevat de la seva història i un 20,10% superior al del 2022. Aquests comptes permetran iniciar un canvi estructural de consolidació de la plantilla, encetar la descarbonització del campus i el canvi de model cap a l'autosuficiència energètica.

El Consell de Govern de la UIB, que es va reunir el 20 de desembre en sessió extraordinària, ha aprovat per unanimitat el pressupost per a l'exercici 2023 i el Consell Social l'ha ratificat en sessió plenària.

Segons ha explicat la institució en un comunicat, el pressupost manté la línia ascendent dels darrers anys gràcies a l'augment de l'aportació del Govern de les Balears, la denominada "transferència nominativa", que s'incrementa amb 15,85 milions d'euros, un 18,32% més que en l'exercici anterior, fins a un total de 102,4 milions d'euros.

La major part de l’augment és de caràcter finalista amb l’objectiu de cobrir les màximes despeses corrents de personal i inversions de la UIB, finançar els compromisos pluriennals d’estudis de grau i la posada en marxa de noves titulacions, com és el grau d’Enginyeria Informàtica a Menorca i Eivissa per al curs 2023-24. La transferència nominativa del Govern permet assolir la xifra de 6.221 euros per estudiant i superar, per primera vegada, la barrera dels 6.000 euros.

La resta d’ingressos de la UIB procedeixen dels preus públics i d’inversions finalistes. Pel que fa a les despeses, es presenten en tres grans blocs. Es tracta del capítol 1 de personal, que representa un 61,75% del pressupost total i permet consolidar la plantilla de professorat i personal d'administració i serveis; el capítol 6 d'inversions, que experimenta un increment d'11,3 milions d'euros, i el capítol 2 de despeses corrents i manteniment del campus, que s'incrementa a causa de l'encariment del preu de l'electricitat.

stats