Societat 19/07/2019

UGT inaugura l'exposició commemorativa "130 anys de lluites i conquestes"

El secretari general el sindicat, Aljandro Texías, reconeix la tasca dels treballadors per mantenir l'Estat del Benestar

Ara Balears
1 min
Una imatge d'arxiu que mostra una manifestació d'UGT al maig

PalmaUGT ha inaugurat l'exposició "130 anys de lluites i conquestes" per commemorar els èxits laborals i socials aconseguits pel sindicat. Aquesta està formada per 20 panells, imatges, documents i vídeos que tenen com a objectiu "fer un recorregut pels moments històrics més significatius en la lluita pels drets ciutadans des del 1888, quan Pablo Iglesias va fundar el primer sindicat del país a Barcelona". Així ho ha explicat el secretari general, Alejandro Texías, que també ha remarcat que l'exposició "narra la història dels drets de les treballadores i treballadors".

Durant la inauguració de l'exposició d'aquest divendres, Texías ha fet referència a les dificultats que hi ha hagut per instaurar l'Estat del Benestar. "No s'ha aconseguit de la nit al dia i ens ho han volgut robar d'un dia per l'altre", ha remarcat el líder sindical, i ha recordat que s'ha mantingut gràcies a la Unió General de Treballadors.

Texías ha manifestat que per reconquerir els drets arravatats hi ha d'haver "diàleg i pressió". "Sense pressió no hi haurà derogació de la Reforma Laboral, ni la de les pensions, ni de la llei mordassa, tampoc apujarà el salari mínim", ha remarcat el secretari general.

stats