Societat 07/04/2020

UGT Ensenyament reclama a Educació que indiqui quan es faran les oposicions docents

Denuncia que els opositors de les Illes Balears es troben en una situació d'incertesa

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu

PalmaUGT Ensenyament exigeix que la Conselleria d'Educació indiqui en quines dates es duran a terme les oposicions docents previstes per al 2020. La resposta del sindicat arriba després que la Conselleria publicàs al BOIB la suspensió dels terminis per presentar-se a les oposicions del 2020 i, per tant, s'entengués que les oposicions no es podrien fer al mes de juny com estava previst.

Davant aquest canvi al calendari, el sindicat ha reclamat a la Conselleria d'Educació que convoqui la Mesa Sectorial d'Educació per tal de negociar nous terminis i procediments tan aviat com sigui possible.

El Sector de l'Ensenyament de FeSP-UGT Illes Balears va emetre el passat 3 d'abril una nota de premsa en què posava de manifest que vetllaria perquè les administracions educatives respectassin el compromís adoptat entre el Govern i els sindicats amb l'objectiu de disminuir la taxa de temporalitat.

El sindicat ha remarcat que les Illes Balears, juntament amb Galícia i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, són les úniques que no s'han pronunciat públicament sobre la suspensió o ajornament de les eleccions docents programades per al 2020. Cal recordar que la Conselleria d'Educació de les Illes Balears ha proposat ajornar les oposicions al 2021 sempre que el Ministeri d'Educació garanteixi que les places no es perdran, amb la qual cosa els opositors de Balears es troben en una situació d'incertesa, ja que no saben quan s'hauran de presentar a les oposicions.

Per tant, tenint en compte el grau d'incertesa de milers de persones opositores en aquests moments, UGT Ensenyament ha exigit que la Conselleria anunciï la seva decisió i traslladi als representants del professorat la seva proposta per tal que es pugui debatre a la Mesa Sectorial d'Educació, tal com han fet la resta de comunitats.

UGT Ensenyament ha manifestat que és necessari un canvi en el sistema d'ingrés, amb un sistema transitori que, entre altres coses, estableixi una única prova d'oposició les parts de la qual no han de tenir caràcter eliminatori, així com un acord global de mesures d'estabilitat docent que intenti aconseguir el major consens possible amb la majoria de sindicats presents a la Mesa Sectorial d'Educació.

stats