Societat 09/03/2021

La UGT demana a Susana Mora que es "planti" davant el Govern per les restriccions sanitàries

En demana una revisió setmanal i adverteix que molts empresaris estan "al límit"

Iván Martín
2 min
Servando Pereira (el primer començant per l'esquerra) continuarà quatre anys més de secretari general de la UGT a Menorca.

MaóEl secretari general de la UGT Menorca, Servando Pereira, s'ha mostrat aquest dimarts contundent i ha enviat un clar missatge a la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, qui precisament està en excedència del sindicat d'ençà que es dedicà a l'activitat política. Diu Pereira que el moviment sindical ha arribat al límit i que la paciència de molts menorquins no permet marge a decisions errònies com l'entrada de l'illa al nivell 2 d'alerta sanitària per covid-19, i reclama que les restriccions es revisin cada setmana. Per tot, se sent "menyspreat" pel Govern balear i avisa que els agents socials de Menorca "estan desunits", una circumstància que no afavoreix les exigències del conjunt de la societat.

Servando Pereira, que aquest dilluns ha revalidat el càrrec de secretari general de la UGT que ostenta des de l'any 2009, continua sense entendre el posicionament de l'Executiu de Francina Armengol: "Estam millor que la resta d'illes i no pot ser que tinguem les mateixes restriccions que Mallorca, no ens ho mereixem", i afegeix: "Tenc la sensació que fins que la situació epidemiològica a Palma no millori, no aixecaran el peu de les restriccions i és molt injust, a més d'un plantejament deplorable perquè fa un any que estam fent esforços".

D'altra banda, Pereira demana a Susana Mora més acció reivindicativa davant Francina Armengol i s'ofereix a exercir la pressió: "Si cal donar un cop de puny a la taula, aquí som. No podem continuar en un nivell 2 d'alerta i unes restriccions de nivell 4, és inadmissible. Les decisions que es prenen a Palma no es consensuen amb els agents de l'illa i això s'ha d'acabar". Pereira preveu una situació laboral extrema els pròxims mesos, sobretot pels efectes de l'anterior temporada turística i la incertesa de la pròxima. En aquest sentit, el secretari general de la UGT afirma que el sector de la restauració està "al límit": "Molts locals no s'atreveixen a obrir amb aquestes restriccions. Si sabem que la Setmana Santa està perduda i que no vindrà gent d'altres comunitats, que donin més llibertat a les empreses d'aquí. Ja som adults per complir les normes sanitàries, com l'ús de la mascareta o el distanciament social".

Per últim, reconeix que Menorca no pot registrar les xifres econòmiques obtingudes en la temporada turística: "No seria suficient per salvar els mobles", i considera que només les grans cadenes hoteleres podrien suportar un estiu com el del 2020: "Tal vegada les grans cadenes ho salven perquè tenen establiments a altres punts que els ajuden a compensar les pèrdues, però l'oferta complementària i les petites empreses estan condemnades".

Pereira vaticina un 2021 "molt difícil", diu que un gran nombre de treballadors estan "tocats" psicològicament i que els pròxims mesos hi haurà "tensió" en l'àmbit laboral i "molts conflictes" a les empreses a causa de la pandèmia.

stats