Societat 16/05/2023

UGT demana que les escoles disposin d'orientadors a jornada completa: "els docents estan sobrepassats"

El sindicat denuncia que han notat un increment de professionals educatius que pateixen problemes d'ansietat i estrès, vinculats a la sobrecàrrega de funcions

1 min
Alumnes estudiant en una escola.

PalmaUGT ha reclamat aquest dimarts en un comunicat que la Conselleria d'Educació i Formació Professional "faciliti als centres educatius tots els suports externs necessaris per fer front als reptes actuals de l'educació". És per aquesta raó que, en un comunicat, el sindicat demana incrementar la presència de perfils com el Personal Tècnic de Serveis Comunitaris (PTSC) o posar orientadors a jornada completa als centres. També considera necessari incorporar la figura del psicòleg i de l'infermer.

La contractació de PTSC, explica UGT, "és essencial per a la gestió de les tasques relacionades amb l'atenció de les famílies i alumnes més vulnerables". El sindicat exposa que, "actualment, totes les atribucions que haurien de fer aquests perfils recauen en els docents, que estan sobrepassats". Des d'UGT diuen que han notat un increment en el nombre de professionals que pateixen ansietat i estrès laboral vinculats a aquesta situació, als quals s'atén des del servei de Prevenció de Riscos Laborals.

"UGT és conscient que és impossible posar un psicòleg a cada escola", però "sí que es podria incorporar aquest perfil als equips itinerants que a hores d'ara es desplacen entre diferents centres", considera el sindicat. De fet, en un reportatge publicat recentment a l'ARA Balears, ja es va posar sobre la taula la necessitat que cada centre disposés d'un orientador de manera fixa, per oferir servei a la comunitat educativa de cada escola. Actualment, en algunes ocasions, diversos centres comparteixen el mateix professional.

stats