Societat 20/11/2023

UGT convoca una vaga a l'aeroport de Palma per al pont de desembre

La mobilització, que afecta els serveis de 'handling' dels aeroports d'Aena, és en protesta pel descontentament que ha generat la resolució del concurs per aquest servei

ARA Balears
1 min
Aeroport de Palma

PalmaEl sindicat UGT ha convocat una vaga per als treballadors dels serveis de handling als aeroports d'AENA, entre els quals es troba l'aeroport de Palma, per al pont de desembre. Segons ha recollit Europa Press, el motiu és el descontentament per la situació generada després de la resolució del concurs per aquest servei. En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat que la situació provocada pel "fons" del concurs "no ha fet més que aixecar incertesa" sobre l'estabilitat laboral del sector.

Així, UGT subratlla que AENA "continua sense establir un compromís real, concret i clar" sobre com actuar davant les situacions d'incompliment del conveni i es limita a ser "un gestor d'adjudicacions". D'aquesta manera, assegura que en els darrers set anys s'han produït una sèrie d'incompliments en matèria laboral per part de "totes les empreses" que s'han reflectit en milers de demandes, conflictes col·lectius i convocatòries de vaga. A més, han destacat que s'han adjudicat llicències a empreses que ja estaven incomplint el conveni laboral.

En aquesta línia, han remarcat que AENA no ha inclòs cap mecanisme de sanció o expulsió per a empreses que no compleixin amb els compromisos i "torna així a inhibir-se de la seva responsabilitat com a promotor públic" sobre els treballadors.

La data de la vaga encara s'ha de concretar, tot i que serà la setmana del pont de desembre, entre el 4 i el 10 de desembre, i s'allargarà fins que els agents implicats "assumeixin les seves responsabilitats".

stats