Vacunació

Els turistes poden venir vacunats o amb test d’antígens a partir d'aquest dilluns

Els viatgers immunitzats des de fa almenys 14 dies podran entrar sense cap prova diagnòstica

2 min
Aeroport de Palma, març de 2021.

MadridEl govern espanyol flexibilitza els controls sanitaris per entrar a l’Estat a partir d'aquest dilluns. Coincidint amb l’inici de la temporada d’estiu i amb el retrocés progressiu de la incidència de coronavirus, les normes se suavitzen per agilitar l’arribada de turistes.

El principal canvi és que els turistes vacunats no necessitaran PCR ni cap altra prova similar per entrar-hi, mentre que els que no estiguin immunitzats podran optar també per un test d’antígens, més ràpid i econòmic. Fins ara, la PCR era obligatòria per a qualsevol viatger.

Així, a partir d'aquest dilluns es pot accedir a Espanya amb PCR, test d’antígens, certificat de vacunació o certificat de recuperació –el document que acredita que s’ha passat el covid i ja no s’és infecciós. L’executiu espera recuperar “aviat” el lideratge turístic mundial, tot i que països com el Regne Unit no recomanen anar a l’Estat perquè el nivell d’incidència encara és massa elevat.

En qualsevol cas, la possibilitat de viatjar sense PCR, sigui perquè ja s’està immunitzat o perquè s’ha optat pel test d’antígens, abaratirà i facilitarà el turisme a Espanya. Amb aquests canvis, l’Estat segueix les recomanacions de la Comissió Europea i el camí d’altres països europeus que a partir de la setmana que ve també permetran l’entrada amb test d’antígens o certificat de vacunació. 

Els viatgers hauran d’emplenar, com fins ara, el formulari de control sanitari a través de l’aplicació Spain Travel Health (SpTH). Els passatgers que vinguin de zones no incloses a la llista de països de risc tindran accés a un control ràpid amb l’aplicació, com els que disposin del Certificat Covid Digital de la UE, quan entri en vigor. La resta passaran per l’altra cua i s’hauran de sotmetre a controls aleatoris de documentació.

Els menors de sis anys estaran exempts de tots aquests tràmits. Cal recordar que el Govern de les Balears continuarà controlant l’arribada de turistes provinents de la resta de l’Estat, després que el TSJIB ho avalàs. Els vacunats o procedents d’una comunitat amb una incidència inferior a 60 podran entrar-hi sense cap prova.

stats