Societat 13/03/2020

El TSJIB suspèn els judicis no urgents a les Balears

Dotze jutjats de les Illes han sol·licitat al TSJIB aturar la seva activitat

Ara Balears
2 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaLa Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha aprovat, en una sessió extraordinària duita a terme aquest divendres, suspendre els judicis no urgents. Aquesta mesura s'ha pres arran de la petició de dotze jutjats unipersonals de cessar la seva activitat davant la situació de risc pel coronavirus.

La Sala ha pres aquesta decisió "tenint en compte que les mesures de prevenció s'han incrementat qualitativament" i que "els esdeveniments s'han accelerat exponencialment", fet que obliga a "intensificar les mesures limitadores". Juntament amb això, el president del TSJIB ha convocat una reunió de la Comissió de seguiment sobre les mesures per a la prestació del servei, a conseqüència del Covid-19, per al proper 16 de març a les 12 del migdia a la seu del tribunal.

L'ICAIB també pren mesures

Així mateix, la Junta de Govern de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Balears (ICAIB) ha informat que anul·la temporalment totes les seves activitats, com també les reunions periòdiques de les distintes comissions i seccions col·legials. Aquest acord afecta tant les accions de formació com les de caràcter cultural i el màster d'accés a l'advocacia.

Com a mesura excepcional, han suprimit els serveis de préstec de togues i han cancel·lat la cessió de sales i despatxos. A més, amb la finalitat de reduir els desplaçaments, el Col·legi informa que donarà plena validesa a la presentació per correu electrònic de la documentació que habitualment s'entrega en paper, excepte en els casos en què les autoritats pertinents exigeixen l'entrega dels originals.

Mentre que la biblioteca del Col·legi també estarà tancada, l'ICAIB assenyala que se suspendrà temporalment l'atenció presencial als serveis d'orientació jurídica. Convida, en aquest sentit, a enviar les sol·licituds a través de la seva pàgina web.

stats