Societat 15/03/2019

Unibail Rodamco no podrà reclamar al Consell de Mallorca per les Fontanelles

El TSJIB ha emès una sentència amb la qual tanca la porta a possibles reclamacions econòmiques arran de la norma territorial cautelar

Ara Balears
1 min
El solar on s'havia de construir el centre comercial de Ses Fontanelles, en imatge d'arxiu.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha emès una sentència amb la qual tanca la porta a possibles reclamacions econòmiques al Consell de Mallorca arran de la norma territorial cautelar.

El TSJIB ha desestimat un recurs d'Unibail Rodamco, que pretén construir un centre comercial en les Fontanelles, i de la Comissió Nacional de Mercats i la Competència contra la norma territorial cautelar del Consell, prèvia a la formulació del Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca.

La sentència del passat 12 de març declara inadmissibles els recursos d'Unibail Rodamco i de la CNMC, atès que, amb l'aprovació inicial del PECMA pel ple del Consell de Mallorca del 22 de desembre de 2017, es va aprovar un nou règim de suspensió de llicències que derogava la vigència de la NTC ara impugnada.

Segons el tribunal, que aporta nombrosa jurisprudència, no té sentit entrar en el fons d'una impugnació sobre una NTC els efectes de la qual han estat desplaçats per un nou règim normatiu arran de l'aprovació inicial del PECMA. El tribunal conclou que hi ha causa legal per no admetre el recurs d'Unibail i la CNMC. Amb tot, aquesta sentència és susceptible de recurs de cassació.

El recurs d'Unibail, indica el Consell, perseguia un pronunciament del tribunal contra la TNC amb la finalitat de reclamar en un futur possibles danys i perjudicis.

stats