Societat 16/03/2020

El TSJIB garanteix la protecció dels menors i de les dones víctimes de violència masclista, entre altres serveis

La Sala del Govern del Tribunal s'ha reunit per acordar els serveis essencials que es prestaran durant l'estat d'alarma

Ara Balears
1 min
L'Audiència provincial de Palma. / ARA BALEARS

PalmaLa Sala del Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears es va reunir aquest diumenge per via telemàtica amb caràcter extraordinari i urgent per acordar els serveis essencials que preveuen garantir davant la crisi sanitària. Tal com ja va anunciar, queden suspeses les actuacions judicials programades, tret d'algunes excepcions, com les que afecten la protecció de menors i de dones víctimes de violència masclista.

Així, el 13 de març la Sala del Govern del TSJIB va acordar una sèrie de serveis bàsics que es comprometen a mantenir, entre altres actuacions, aquelles que "si no es practicassin, podrien causar perjudicis irreparables". També es faran "internaments urgents" i es duran a terme "mesures cautelars o altres actuacions inajornables, com les mesures de protecció de menors".

A més, es garanteixen els següents serveis del Registre Civil: "expedició de llicències d'enterrament, celebració de matrimonis i inscripcions de naixement en termini peremptori". Així mateix, es faran "les actuacions amb detinguts i altres que resultin inajornables, com ara l'adopció de mesures cautelars urgents, aixecaments de cadàver o entrades i registres".

De la mateixa manera, queden garantides "les actuacions en causa amb presos o detinguts", les "ordres de protecció i qualsevol mesura cautelar en matèria de violència sobre la dona i menors" i les "actuacions urgents en matèria de vigilància penitenciària". Finalment, la Sala del Govern ha acordat que es "faran els judicis declarats urgents per la llei i les mesures cautelars urgents i preferents" i es duran a terme "els processos en què s'al·legui vulneració de drets fonamentals i que siguin urgents".

stats