Societat 25/02/2021

El TSJIB obre la porta a la reobertura cautelar de bars i restaurants

S'han denegat les mesures urgents demanades pel sector de la restauració

1 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L'economia de les illes Balears depèn en un 35% de l'impacte del turisme.

PalmaLa sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha emès aquest dijous una interlocutòria en què desestima la petició de mesures cautelaríssimes que varen demanar empreses i membres del sector de la restauració per tornar a obrir els seus establiments. El tribunal, però, ha acordat obrir una peça separada per determinar si es poden adoptar mesures cautelars per a la reobertura dels bars i restaurants.

D'aquesta manera, el TSJIB rebutja que el procediment es dugui a terme amb urgència, com estableixen les mesures cautelaríssimes, que permeten accelerar els terminis. Ara, els magistrats obren un període de cinc dies perquè la part demandada, el Govern, faci les al·legacions que estimi oportunes.

Aquesta interlocutòria prové del recurs contenciós administratiu que va interposar PIMEM –la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca–, juntament amb 30 empreses del sector de la restauració, el 28 de gener contra algunes de les restriccions sanitàries del Govern. Un mes després, el 23 de febrer, varen decidir demanar mesures cautelaríssimes, i ara el TSJIB obre la porta a transformar-les en cautelars.

Sigui com sigui, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ja ha anunciat aquest matí que a partir de dimarts 2 de març es permetrà que els bars i restaurants de Mallorca i Formentera puguin obrir les terrasses fins a les 17 h. Serà amb un aforament del 50%, amb taules de fins a quatre persones i de dos nuclis de convivència.

stats