Societat 15/02/2021

El TSJIB nega que s'hagi admès a tràmit la demanda contra les restriccions a la restauració

Arema, l'associació que va impulsar el contenciós administratiu, reclama mesures cautelars sense haver-les demanat

1 min
Un restaurant de Palma tancat, divendres. L'economia de les illes Balears depèn en un 35% de l'impacte del turisme.

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha desmentit aquest dilluns el comunicat que va fer l'Associació de Restauradors de Mallorca (Arema) dissabte a través de Twitter, en què afirmava que havien admès a tràmit la demanda que havien presentat contra el tancament de la restauració. A més, les empreses varen reclamar mesures cautelars contra les restriccions "de manera immediata", tot i que el TSJIB també ha negat que n'haguessin proposat cap en el moment de posar el contenciós administratiu, el 28 de gener.

Arema és una de les entitats que varen decidir dur les restriccions als tribunals, juntament amb PIMEM Restauració. En total, els denunciants eren uns 30 empresaris amb uns 40 establiments, que es queixaven de la manca de justificació de les restriccions imposades per l'Executiu balear. El darrer objectiu del procediment és reclamar les pèrdues que ha ocasionat el fet d'haver hagut de tancar bars i restaurants.

Així, en el comunicat que varen publicar aquest dissabte –dues setmanes després d'anunciar el contenciós administratiu–, Arema assegurava que el TSJIB l'havia admès a tràmit i es feia ressò de la darrera resolució del País Basc per reclamar "una suspensió cautelar de les mesures contra les restriccions a la restauració".

A més, demanaven que "la pronunciació sigui considerada urgent i es resolgui de la manera més ràpida possible". Segons els càlculs d'Arema, "cada dia que passa sense aquest pronunciament oficial per part del TSJIB tanquen a Mallorca de manera definitiva 50 bars o restaurants, que deixaran sense feina centenars de treballadors".

stats